ukenru
estoniya-zrobila-zayavu-v-zvyazku-z-pochatkom-sudu-po-mh17

Естонія зробила заяву в зв'язку з початком суду по MH17

 • 25247 переглядiв

КИЇВ. 4 березня. УНН. Естонія вітає початок кримінального процесу в справі про катастрофу пасажирського літака рейсу MH17 над Донбасом у 2014 році. Відповідну заяву опублікував Міністр закордонних справ Естонії Урмас Рейнсалу, передає УНН.

"В результаті падіння рейсу MH17 17 липня 2014 року загинули 298 осіб. Їх сім'ї заслуговують правди і справедливості, яка буде встановлена. Естонія вітає початок кримінального процесу 9 березня. Це є важливою віхою на шляху до притягнення до відповідальності винних у цій трагедії", - йдеться у заяві.

У МЗС відмітили, що "повністю впевнені в незалежності і професіоналізмі юридичних процедур, які будуть проходити в нідерландському суді, відповідно до законодавства Нідерландів".

"Оскільки кримінальне розслідування Спільної слідчої групи триває, ми закликаємо всі держави, включаючи Російську Федерацію, в повній мірі співпрацювати з розслідуванням відповідно до резолюції №2166 РБ ООН", - додали дипломати.

Нагадаємо, раніше нідерландський слідчий, голова JIT Фред Вестербеке заявив, що в міжнародній Спільної слідчій групі (JIT) є свідок запуску ракети по малайзійському Boeing рейсу MH17 в небі над Донбасом у 2014 році.

Пізніше у прокуратурі Нідерландів заявили, що імена 13 свідків не будуть називати через загрозу для їхнього життя.

Як повідомлялося в УНН, 17 липня 2014 року на сході України був збитий літак Boeing 777 компанії Malaysia Airlines рейсу MH17. В авіакатастрофі загинули всі 298 чоловік, що знаходилися на борту. Літак виконував рейс "Амстердам - ​​Куала-Лумпур". Більшість загиблих - 196 осіб - були громадянами Нідерландів. 

Судовий розгляд у справі про катастрофу MH17 відбудеться 9 березня 2020 року в суді в Гаазі. 

The downing of Flight #MH17 in 2014 claimed 298 lives.

Their families deserve justice.
#Estonia welcomes the start of the criminal trial on 9 March. We have full confidence in the independence and professionalism of the Dutch justice system. @NLinEstonia pic.twitter.com/z4yIGBc0Uj

— Urmas Reinsalu (@UrmasReinsalu) March 4, 2020

Українські Національні Новини

Політика