enerhoatom-kupyv-obladnannia-dlia-budivnytstva-novoho-enerhobloka-khmelnytskoi-aes-na-ponad-400-milioniv-dolariv

"Енергоатом" купив обладнання для будівництва нового енергоблока Хмельницької АЕС на понад 400 мільйонів доларів

 • 32909 переглядiв

НАЕК "Енергоатом" підписав угоду з компанією Westinghouse на суму $437,5 млн щодо нового енергоблоку Хмельницької АЕС, що сприятиме зміцненню енергетичної безпеки України та розвитку атомної енергетики.

Державна компанія "Енергоатом" уклала угоду з Westinghouse про придбання обладнання для нового енергоблока Хмельницької АЕС на 437,5 мільйона доларів. Про це з посиланням на пресслужбу компанії передає УНН.

Деталі 

26 грудня 2023 року ДП "НАЕК "Енергоатом" повідомив в електронній системі Prozorro про укладання договору з Westinghouse Electric Company LLC щодо закупівлі обладнання для впровадження ядерної установки АР1000. Вартість договору становить 437,5 млн доларів США

- резюмували в компанії.

Зазначається, що 17 грудня Енергоатом та Westinghouse, підписали угоду про закупівлю реакторної установки для першого в Європі атомного енергоблока за технологією AP1000.

Котін розповів, коли на Хмельницькій АЕС запрацює реакторна установка Westinghouse20.12.23, 14:08

Це важливо для підсилення енергетичної безпеки України і оновлення нашої атомної енергетики, яка була, є і буде ключовою генерацією в Україні

- наголосив міністр енергетики України.

Доповнення

Разом з тим президент ДП "НАЕК "Енергоатом" Петро Котін пояснив, що отримання цього обладнання має важливе значення для української енергосистеми, оскільки фактична потужність блоків АР1000 становить 1100 МВт, тоді як наразі найпотужніші в Україні атомні блоки – 1000 МВт.

У компанії наголошують, що Україна спільно з американськими партнерами продовжує рух до повного руйнування монополії росії на ринку атомних технологій

Нагадаємо

"Енергоатом" транспортує відпрацьоване ядерне паливо з українських АЕС до Централізованого сховища відпрацьованого ядерного палива (ЦСВЯП), що дозволяє Україні щорічно економити близько 200 мільйонів доларів США та забезпечує самодостатність у сфері поводження з ядерним паливом.

Володимир Омельченко

Економіка

    Популярні

    Новини по темі