eksport-ukrainy-v-berezni-siahnuv-32-mlrd-dol-i-nablyzyvsia-do-dovoiennoho-rivnia-minekonomiky

Експорт України в березні сягнув 3,2 млрд дол. і наблизився до довоєнного рівня - Мінекономіки

 • 26998 переглядiв

У березні 2023 року експорт товарів з України становив 11,8 млн тонн на суму $3,2 млрд, наблизившись до рівня, що передував вторгненню.

У березні обсяг експорту товарів з України становив 3,2 мільярда доларів, у фізичному вимірі становивши 11,8 млн тонн. Показники наближаються до тих, що були у січні 2022 року. Про це, як повідомили у Мінекономіки, заявила віцепрем'єр-міністр - міністр економіки України Юлія Свириденко, пише УНН.

У першому кварталі 2024 року український експорт залишався на відносно стабільному рівні, який наближається до рівня січня 2022 року - місяця, що передував широкомасштабному вторгненню. У фізичному вимірі – це близько 12 млн тонн, в грошовому – понад $3 млрд щомісячно. У березні, попередньо, експортовано товарів обсягом 11,8 млн тонн на $3,2 млрд

- зазначила Свириденко.

Нагадаємо

Протягом поточного маркетингового року Україна експортувала майже 34,5 мільйона тонн зернових культур, причому 4,9 мільйона тонн було експортовано лише в березні, що свідчить про стабільний експортний рух, якому сприяють порти Великої Одеси.

Популярні

Новини по темі

Стрілянина в школі у Фінляндії: один підліток загинув

 • 25485 переглядiв