ukenru
ekspert-pervinne-zhitlo-bilsh-zatrebuvane

Експерт: первинне житло більш затребуване

 • 10637 переглядiв

КИЇВ. 3 квітня. УНН. Житло на первинному ринку більш затребуване в порівнянні з вторинним. Про це в коментарі УНН розповів експерт з нерухомості Віктор Несін.

"З огляду на той факт, що у нас на сьогодні більш активним є первинний ринок, а не вторинний, можна зробити висновок, що він більш затребуваний. Дуже затребуваний, я б навіть сказав", - пояснив експерт.

Несін відзначив, що населення має потребу в житлі, але не завжди є фінансова можливість його придбати.

"Ті комплекси, які будуються, в яких порядок з документацією, прозоре було виділення земельних ділянок і більш менш нормальна ціна - я не бачу, що вони не могли б продати або залучити інвесторів. Це все продається. Будинок, коли виходить на здачу - у нього вже 90% інвесторів", - розповів експерт.

Як повідомляв УНН, в даний момент три четверті угод на ринку житлової нерухомості припадають на первинку. Цьому сприяють не тільки нові комунікації, енергозберігаючі технології, вартість, а й фінансові інструменти, які в даний момент пропонують забудовники. Інвестори все активніше користуються такими фінансовими інструментами, як розстрочка від забудовника або іпотека, адже це дає можливість придбати житло вже сьогодні не маючи повної суми або купити квартиру більшої площі.

В інтересах інвесторів забудовники розвивають партнерські програми іпотечного кредитування, наприклад найбільший столичний забудовник "Київміськбуд" пропонує на вибір три програми з різними банками (це "Крісталбанк", "Укргазбанк" і "Глобус"). Загальні умови отримання іпотеки: перший внесок за квартиру - в розмірі від 30 до 50%; підтвердження своєї фінансової спроможності.

Всього ж в Україні, за оцінками експертів, не більше 10 банків працюють в сфері іпотечного кредитування і вони ретельно підходять до підбору компанії забудовника, яка стане їхнім партнером, вибираючи тільки надійних.

Українські Національні Новини

Економіка