ukenru
eksnardepu-zhevago-povidomleno-pro-pidozru-cherez-nedostovirne-deklaruvannya

Екснардепу Жеваго повідомлено про підозру через недостовірне декларування

 • 15006 переглядiв

КИЇВ. 11 жовтня. УНН. Народному депутату України 8 скликання сьогодні повідомили про підозру через недостовірне декларування. Про це УНН повідомляє з посиланням на пресслужбу Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

"У п'ятницю, 11 жовтня 2019 року, за погодження прокурорів САП детективами НАБУ повідомлено про підозру колишньому народному депутату України 8 скликання у внесенні недостовірних відомостей до декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, тобто у вчиненні злочину, передбаченого ст. 366-1 Кримінального кодексу України", - йдеться в повідомленні.

За даними слідства, колишній нардеп не задекларував факт наявності у нього фінансових зобов’язань.

"Так, у 2015- 2016 роках ексдепутат не вніс у декларацію понад 10 млн гривень, а у 2017 році - понад 9 млн гривень", - зазначається в повідомленні.

Окрім того, повідомляється, що розслідування наведених фактів детективи НАБУ під процесуальним керівництвом прокурорів САП здійснюють з 2017 року.

Як повідомили УНН джерела у правоохоронних органах, повідомлено про підозру Константину Жеваго.

Нагадаємо, колишньому нардепу Костянтину Жеваго, якого раніше перевіряли на причетність до злочинної схеми з розтрати та легалізації 2,5 мільярдів гривень банку "Фінанси та Кредит", заочно вручили підозру.

Зі слів директора Романа Труби, Жеваго оголосили в розшук.

Українські Національні Новини

Політика