ukenru
ekskomanduvachu-serbiv-bosniyi-u-yugoslavskiy-viyni-mladichu-u-gaazi-ogolosyat-rishennya-za-apelyatsiyeyu

Екскомандувачу сербів Боснії у югославській війні Младічу у Гаазі оголосять рішення за апеляцією

 • 13336 переглядiв

КИЇВ. 8 червня. УНН. Колишній генерал армії боснійських сербів Ратко Младіч, якого в 2017 році Гаазький трибунал з військових злочинів у колишній Югославії засудив до довічного ув'язнення, визнавши його винним у геноциді і злочинах проти людяності, повинен у вівторок постати перед судом у Гаазі для винесення остаточного рішення за його апеляцією проти довічного ув'язнення, передає УНН.

Очікуване у вівторок рішення є остаточним, подальші апеляції неможливі.

Що було раніше

Младіч 22 листопада 2017 року був засуджений Міжнародним трибуналом по колишній Югославії (МТКЮ) до довічного тюремного ув’язнення за геноцид, злочини проти людяності і порушення законів і звичаїв війни.

Він переховувався від міжнародного правосуддя майже 16 років, поки не був заарештований в Сербії в травні 2011 року і екстрадований до Гааги.

У березні 2018 року адвокати Младіча подали апеляцію до Міжнародного залишковий механізм для кримінальних трибуналів — інстанцію, створену для завершення роботи, розпочатої МТКЮ (закрився 31 грудня 2017 року) і Міжнародним кримінальним трибуналом по Руанді (закрився 31 грудня 2015 року).

Сам Ратко Младіч вважає помилковим винесений йому вирок про довічне ув’язнення.

Доповнення

Ратко Младіч у роки війни в колишній Югославії в першій половині 1990-х командував армією боснійських сербів і, на думку трибуналу, винен у вбивстві тисяч мирних жителів Боснії і Герцеговини. Головний зі злочинів - масове вбивство 8000 мусульман у Сребрениці.

Українські Національні Новини

Новини Світу