ukenru
ekskantsler-avstriyi-kurts-stav-spivgolovoyu-antirasistskoyi-grupi

Ексканцлер Австрії Курц став співголовою антирасистської групи

 • 17313 переглядiв

КИЇВ. 9 січня. УНН. Колишній канцлер Австрії Себастьян Курц, який минулого року пішов з посади через звинувачення в корупції, призначений співголовою Європейської ради з питань толерантності та примирення (ECTR). Про це інформує УНН з посиланням на агенство Reuters.

ECTR описує себе як групу колишніх лідерів та інших осіб, які приймають рішення, відданих боротьбі з екстремізмом, расизмом, антисемітизмом і ксенофобією. ЇЇ головою є колишній прем'єр-міністр Великої Британії Тоні Блер.

Цитата

"Для мене велика честь приєднатися до такої важливої ​​організації, яка працює проти екстремізму і для більшої толерантності в Європі, - сказав Курц. - Я знаю з перших вуст, наскільки важливо лідери сприймають роботу ECTR у створенні політики боротьби з расизмом, антисемітизмом і ксенофобією".

Деталі

На посаді канцлера, Курц виступав проти того, щоб Австрія приймала шукачів притулку зі зруйнованого табору біженців у Греції або приймала інших людей, які тікали з Афганістану після того, як таліби захопили владу минулого року в країні.

Доповнення

У жовтні 35-річний подав у відставку з посади канцлера. Відставка сталася після звинувачень у тому, що Курц та інші чиновники таємно використовували державні кошти для маніпулювання опитуваннями, намагаючись допомогти йому стати лідером консервативної Австрійської народної партії, а потім канцлером у 2017 році.

Курц, який заперечує всі правопорушення, заявив у грудні, що повністю йде з політики.

Відтоді австрійські ЗМІ повідомляли, що він працюватиме на Thiel Capital, інвестиційну компанію, засновану співзасновником PayPal мільярдером Петером Тілем.

Українські Національні Новини

Новини Світу