eks-ministr-infrastruktury-pide-pid-sud-pyvovarskyi-otrymav-status-obvynuvachenoho

Екс-міністр інфраструктури піде під суд: Пивоварський отримав статус обвинуваченого

 • 31512 переглядiв

Колишньому міністру інфраструктури Андрію Пивоварському висунуто обвинувачення у зловживанні владою. Справу передано до суду, де Пивоварському доведеться доводити свою невинуватість.

До суду передано справу колишнього міністра інфраструктури України  Андрія Пивоварського: йому та його екс-першому заступнику Володимиру Шульмейстеру інкриміновано зловживання владою. Передає УНН зпосиланням на Facebook-сторінку Андрія Пивоварського.

Друзі, привіт. Сьогодні я отримав статус обвинуваченого. Розпочинається новий етап в моїй справі, яка далі буде розглядатися в суді і я повинен буду довести, що я не винен. Сторона обвинувачення інкримінує мені та Володимиру Шульмейстеру "…зловживання владою, тобто в умисному, з метою одержання неправомірної вигоди для ТОВ "ТІС - контейнерний термінал" та ТОВ "ТІС-руда" використання службовими особами влади в супереч інтересам служби, що спричинило тяжкі наслідки охоронюваним законом інтересам ДП "АМПУ"…" Але, сторона обвинувачення також каже, що "підстави для застосування заходів кримінально-правового характеру щодо будь-якої юридичної особи під час досудового розслідування не встановлені." Як може таке бути, що є я та Шульмейстер… і все

 - повідомляється Пивоварським.

Також екс-топ чиновник наголосив на наступному щодо своєї справи:

Сторона обвинувачення каже, що Володимир і я "…. Ініціювали та забезпечили погодження наказу …. у структурних підрозділах міністерства, профільних міністерствах, відомствах та у Кабінеті Міністрів України, …". Тобто, як це забезпечили погодження наказу? На що тут обвинувачення натякає? Тут політ фантазії може бути безмежний. 

Сторона обвинувачення каже, що ДП "АМПУ" є постраждалою стороною. Але також каже, що постраждала сторона цивільний позов проти мене та Володимира не подала. Більше того, в матеріалах справи немає інформації, що державна компанія визнає себе постраждалою стороною. Але є постанова детектива, який визнав ДП "АМПУ" постраждалою стороною. Тобто детектив відкрив справу, визначив постраждалу сторону, визначив винних.

Я можу продовжувати ще довго, але факт залишається фактом, що тепер мені потрібно буде доводити в суді, що підписавши рішення колегіального органу, Кабінету Міністрів України, яке пройшло погодження всієї вертикалі виконавчої влади і було юстоване Міністерством Юстиції України, я не порушив закон.

- написав Пивоварський

Нагадаємо

УНН повідомляв, що колишньому міністру інфраструктури Пивоварському та його заступнику (Володимиру Шульмейстеру), яких підозрюють у зловживанні службовим становищем, що завдало державному підприємству збитків на суму $49,63 млн, суд подовжив термін ознайомлення з матеріалами справи до 23 липня.

Раніше повідомлялося, що Суд застосував до екс-міністра інфраструктури Пивоварського заставу в близько 10 млн грн; Екс-главі Мінінфраструктури Пивоварському на два місяці продовжили запобіжний захід.

Популярні

Новини по темі

Після ворожих ударів по Харкову знову лунають вибухи

 • 14965 переглядiв