dvi-ultrapravi-hrupy-pozbavleni-vladnykh-povnovazhen-u-yevroparlamenti

Дві ультраправі групи позбавлені владних повноважень у Європарламенті

 • 12647 переглядiв

Дві нові ультраправі групи в Європарламенті, «Патріоти за Європу» та «Європа суверенних націй», не змогли отримати жодної з чотирнадцяти віце-президентських посад через скоординовані зусилля центристських партій, спрямовані на блокування радикальних правих сил від впливових посад.

Центристські партії Європейського парламенту спрямовали зусилля на створення захисного бар'єру проти політичних сил радикально правого спектру. Дві нові праві групи в Європейському парламенті не змогли отримати жодну з чотирнадцяти посад віце-президентів.

Пише УНН із посиланням на Euronews.

Деталі

Дві нові ультраправі групи не змогли здобути жодної з чотирнадцяти посад віце-президента: ні "Патріоти за Європу" на чолі з Джорданом Барделлою з Французького національного об’єднання, ні "Європа суверенних націй" (ESN) з "Альтернативи для Німеччини" (AfD) не будуть представлені в бюро Європейського парламенту, яке формує правила та бюджет парламенту.

Ультраправі кандидати були відхилені у вівторок у рамках скоординованих зусиль центристських партій.

Минулого тижня речник Європейської народної партії (ЄНП) підтвердив проведення переговорів з іншими центристськими групами. Парламентарі знайшли можливість відгородити радикальних правих та "друзів Путіна" від впливових позицій під час десятого законодавчого терміну Європейського парламенту, пише Euronews.

"Патріоти за Європу" висунули двох кандидатів: колишнього керівника Frontex Фабріса Леггері з "Національного об’єднання" та Клару Досталову з чеської партії ANO, яка раніше входила до ліберальної групи "Відновити Європу".

Politico: ультраправі голландські та іспанські партії приєднаються до Патріотів Європи Орбана07.07.24, 04:15

Європа суверенних націй (ESN), яку вважають крайнім правим крилом, представила польського законодавця Єву Зайончковську, яка походить від партії Конфедерації. Доповнення

Представник "Патріотів за Європу" назвав цей бар’єр для стримування ультраправих, - "недемократичним" і образою для "мільйонів європейських громадян, які мають право бути почутими".

Паоло Борчіа, депутат Європарламенту від партії Італійська ліга відповів:

Не я вирішив, що група "Патріоти за Європу" є третьою за чисельністю групою в Європарламенті, це вирішили виборці

- сказав він.

У Європарламенті ультраправі з Франції приєдналися до об'єднання угорського прем'єра Орбана 08.07.24, 18:18

Німецький депутат Європарламенту від Зелених Даніель Фройнд сказав Euronews, що політичні партії, які проводили кампанію на антиєвропейській платформі, не повинні займати відповідальні посади в інституції. "Якщо їхня політична мета - знищити цей парламент, вони не повинні відповідати за його управління. І тому ми застосовуємо санітарний кордон", - сказав він.

У Східній Європі виборці піднесли сюрприз - праві партії набрали набагато менше голосів у Європарламент12.06.24, 15:02

Ігор Тележніков

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі