duma-diiala-na-koryst-medvedchuka-u-sytuatsii-z-zatiahuvanniam-prodazhu-yoho-yakhty-eksnardep

Дума діяла на користь медведчука у ситуації з затягуванням продажу його яхти - екснардеп

 • 43367 переглядiв

Екснардеп Мосійчук вважає, що голова АРМА Дума діяла в інтересах медведчука, затягуючи продаж його яхти. Він закликає розслідувати, чи було це умисно чи через некомпетентність.

Затягування продажу яхти екснардепа віктора медведчука з боку голови Агентства з розшуку і менеджменту активів Олени Думи вказує на те, що вона діяла в інтересах проросійського політика, а умисно це було чи ні має встановити слідство. Таку думку в ексклюзивному коментарі УНН висловив екснардеп Ігор Мосійчук.

Перше - я вважаю, що пані Дума безпосередній винуватець в тій історії, яка виникла із яхтою медведчука. Друге - я вважаю, що пані Дума діяла в інтересах медведчука,

- зазначив Мосійчук.

За його словами, правоохоронці мають відкрити кримінальне провадження за даним фактом і з’ясувати, чи діяла вона умисно на користь екснардепа-зрадника.

Тільки слідство може встановити діяла вона зумисно з корисливих мотивів, чи, тому що, вибачаюсь, вона не компетентна м’яко кажучи. Це може з’ясувати виключно слідство. Але із самих подій витікає, що вона діяли в інтересах медведчука. Тож треба порушувати кримінальне провадження і встановлювати - був контакт чи ні, отримувалася винагорода за подібні дії чи ні. Чи це просто некомпетентність, дурість та ідіотизм,

- вказує Мосійчук.

Контекст

АРМА нещодавно опинилося в центрі уваги через втрату яхти Royal Romance, що належала підозрюваному у держзраді екснардепу віктору медведчуку. Адже, попри арешт яхти хорватським судом і передання її Україні для реалізації, АРМА за два роки так і не змогла продати актив.

Дослідивши тему, вдалося з’ясувати, що основна затримка з продажем яхти екснардепа-зрадника виникла через те, що нова очільниця АРМА Олена Дума майже пів року готувала зміни до законодавства для реалізації закордонних активів. Водночас станом на момент її призначення в АРМА Офіс генпрокурора спільно з МЗС вже підготували проєкт змін, однак Дума його категорично відкинула.

У зв’язку з цим, АРМА лише 20 березня 2024 року розпочало конкурс з відбору реалізатора, який мав здійснювати продаж яхти, а через місяць таки обрала переможця. Варто зауважити, що обрання переможця відбулося за місяць до завершення максимального строку арешту цього активу, що зробило його продаж фактично неможливим.

Лілія Подоляк

Слайдер

    Популярні

    Новини по темі

    Мітинг під ТЦК у Ковелі: відкрили два провадження

     • 9692 переглядiв