ukenru
dtp-u-kharkovi-splivli-novi-podrobitsi-pro-narkologa-yaka-oglyadala-zaytsevu

ДТП у Харкові: спливли нові подробиці про нарколога, яка оглядала Зайцеву

 • 23185 переглядiв

КИЇВ. 19 вересня. УНН. Син лікаря-нарколога Олени Федірко, яка оглядала обвинувачену у смертельній ДТП у Харкові Олену Зайцеву, підозрюється у зловживанні впливом. Про це йдеться в ухвалі Київського райсуду Харкова, передає УНН

Так, досудове розслідування встановило, що 13 листопада 2016 року чоловік на підставі направлення від старшого слідчого прибув до кабінету цілодобової експертизи алкогольного та наркотичного сп'яніння КЗОЗ "Обласний наркологічний диспансер". Там лікар-нарколог оглянула чоловіка та відібрала аналіз сечі для подальшого проведення дослідження на наявність у нього алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння.

15 листопада підозрюваний, Дмитро Федірко, "маючи можливість впливу на лікаря-нарколога, оскільки остання є його близьким родичем - матір'ю", зателефонував чоловіку, який проходив огляд. Підозрюваний повідомив йому, що за результатом огляду в організмі чоловіка знайшли наркотичну речовину. Також підозрюваний запропонував, що за 200 доларів, або 5500 гривень, може вплинути на лікаря-нарколога для зміни висновку огляду.

Того ж дня підозрюваний отримав від чоловіка частину неправомірної вигоди - 1000 гривень. Наступного дня, 16 листопада, чоловік перевів на картку ще 2700 гривень. А 25 листопада у кабінеті цілодобової експертизи алкогольного та наркотичного сп'яніння лікар-нарколог видала чоловіку висновок щодо результатів його медогляду. Згідно з довідкою у чоловіка було відсутнє наркотичне сп'яніння. У той же день син нарколога отримав від чоловіка останню частину неправомірної вигоди - 1000 гривень. Тоді підозрюваного затримали правоохоронці.

Як сказано в ухвалі, під час обшуку у кабінеті цілодобової експертизи алкогольного та наркотичного сп'яніння правоохоронці вилучили, зокрема, направлення на експертизи від Федірко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лікар-нарколог, яка проводила експертизу Зайцевої, звільнилася за сімейними обставинами 

Нагадаємо, суд дозволив провести розшукові заходи стосовно лікаря-нарколога Олени Федірко.

Однак на засідання у справі про резонансну ДТП у центрі Харкова 11 вересня Федірко не з'явилася. Стало відомо, що вона виїхала на непідконтрольну Україні територію. Не прийшла нарколог і на наступне засідання у цій справі, яке відбулося вчора, 18 вересня.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП