ukenru
druk-shkilnikh-pidruchnikiv-v-ukrayini-zbilshat-u-2-5-razi

Друк шкільних підручників в Україні збільшать у 2,5 рази

 • 13304 переглядiв

КИЇВ. 29 серпня. УНН. Цього року за планом має бути надруковано 18,5 млн підручників, що у 2,5 рази більше за щорічні показники. Про це на засіданні уряду повідомила міністр освіти Лілія Гриневич, передає кореспондент УНН.

"Цьогорічний прогнозований наклад друку підручників - 18,5 млн примірників, це майже у 2,5 рази більше, ніж кожного року. Ми друкуємо три лінійки підручників, у зв’язку з реформою. Окрім того, друкуємо двомовні словники для шкіл з мовою навчання національних меншин, де була занедбана українська мова, хрестоматію, інші посібники та методичні матеріали", - повідомила Гриневич.

Також, за її словами, вперше електронні версії підручників розміщені на сайті Міносвіти та Інституту модернізації змісту освіти. Усі підручники для тих класів, які друкуються, будуть там до 1 вересня, а також ті підручники, які вже надруковані і є у школах, щоб діти могли носити легші портфелі.

"Ми трансформуємо план щодо друку та доставки підручників. У нас був чіткий план – перші (класи - ред.) – у серпні, 10-ті – у вересні, 5-ті – у липні. Але в реальності все посунулось на місяць-півтора. 80% підручників для 5-х класів вже розвезено до обласних баз і місцеві органи влади їх довозять до шкіл. Триває друк і починається розвезення підручників для 1-х класів до обласних баз. 10-ті класи зараз друкуються і будуть розвезені в кожну школу лише в листопаді", - додала Гриневич.

Як додала міністр, десятикласники поки що зможуть користуватись електронними версіями підручників, розміщеними на сайті МОН.

Нагадаємо, цього року кількість першокласників в Україні зросла на понад 40 тисяч.

Українські Національні Новини

Політика