druhyi-za-dva-tyzhni-turyst-hyne-na-stezhtsi-brait-endzhel-u-hrand-kanioni

Другий турист помирає за два тижні на популярній стежці в парку Гранд-Каньйон в Аризоні

 • 15327 переглядiв

Два туристи загинули протягом двох тижнів на популярній стежці Брайт-Енджел у Національному парку Гранд-Каньйон, штат Аризона, через сильну спеку.

На одній із найпопулярніших стежок парку Гранд-Каньйон у США помер 50-річний чоловік. Це вдруге за останні два тижні, коли в національному парку США гине турист із Техасу. Пише УНН з посиланням на Fox News.

Деталі

Згідно з прес-релізом Служби національного парку Гранд-Каньйон, штат Аризона, під час спроби досягти південного краю популярної стежки в неділю помер 50-річний чоловік із Сан-Анджело, штат Техас.

Приблизно о 14:00 у неділю до регіонального центру зв'язку Гранд-Каньйону надійшло повідомлення про те, що на стежці Брайт-Енджел, майже о 30 метрах нижче від початку стежки, перебуває непритомний турист.

Очевидці події робили штучне дихання чоловікові, тоді як пожежна служба Xanterra і медичний персонал Служби національних парків (NPS) відповідали на виклики.

"Спроби реанімувати людину виявилися безуспішними", - йдеться в заяві Національного парку Гранд-Каньйон у понеділок, згідно з Fox News.

Двома тижнями раніше, 29 червня, другого туриста з Остіна, штат Техас, Скотта Сіммса було знайдено в напівнепритомному стані рано ввечері на стежці. Він намагався дістатися до Фантом Ранчо, бунгало на дні Великого каньйону, щоб там переночувати. Незважаючи на спроби перехожих і медпрацівників НПС допомогти йому, його не вдалося реанімувати.

Доповнення

За даними NPS, як повідомляють американські ЗМІ, на відкритих ділянках стежки в тіні температура може сягати 48,8 градусів за Цельсієм.

Нагадаємо

УНН повідомляв, що шестеро туристів загинули в Греції з початку червня через аномальну спеку, температура якої перевищувала 40°C.

Ігор Тележніков

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Генсек ООН засудив ракетний удар рф по "Охматдиту"

     • 22983 переглядiв