ukenru
druha-faza-turne-u-lehioni-svoboda-rosii-pro-anonsovani-udary-po-viiskovykh-tsiliakh-u-bielhorodi-ta-kursku

Друга фаза "турне": у легіоні "Свобода Росії" про анонсовані удари по військових цілях у бєлгороді та курську

 • 30955 переглядiв

Легіон "Свобода Росії" оголосив удари по військових об'єктах у бєлгородській і курській областях другим етапом свого "передвиборчого турне", спрямованого на демілітаризацію прикордонних районів, звідки ведуться обстріли українських міст.

Анонсовані удари по військових цілях у бєлгороді та курську - це друга фаза "передвиборчого турне". Спільне завдання провести демілітаризацію прикордонних регіонів, тому що обстріли українських міст відбуваються, зокрема, з бєлгородської області. Про це повідомив доброволець Легіону "Свобода Росії" Олексій Барановський в ефірі українського телемарафону, передає УНН.

"Зараз почнеться друга фаза нашого, так би мовити, передвиборчого турне, а саме нанесення ударів по бєлгороду, по курську. Ну не по самих містах, а по військових об'єктах, які знаходяться на території цих міст. Це дійсно буде друга фаза нашої спеціальної військової операції здорової людини", - розповів Барановський.

На запитання, які цілі другої фази, Барановський відповів: "За великим рахунком, ми поставили перед собою завдання провести демілітаризацію прикордонних регіонів, тому що обстріл українських міст відбуваються, зокрема, з бєлгородської області, з бєлгорода, курської області, відповідно, розумієте, володимир путін відкрив скриньку Пандори. Війна прийшла спочатку в мирні міста України, тепер вона приходить і в міста росії".

За його словами, також їхнє завдання полягає в тому, щоб відволікати на себе увагу, щоб росія змушена була тримати військові резерви на прикордонних територіях.

"Вони могли кинути ці війська на окуповані території України, але тепер вони змушені тримати значні контингенти в бєлгородській області. Зараз вони перекидають екстрено в курську область теж", - сказав Барановський.

Він зазначив, що тьоткіно фактично перебуває в сірій зоні зараз.

"Воно абсолютно точно непідконтрольне російській владі, водночас ми свою владу там поки що не встановлюємо, не відкриваємо ці тимчасові органи влади", - розповів Барановський.

Доповнення

російські добровольчі загони анонсували атаки на військові цілі в бєлгороді та курську.

Вранці середи, 13 березня, губернатор Бєлгородської області заявив про обстріл селища тьоткіно Глушковського району. О 13 годині російські пабліки знову почали писати про обстріл тьоткіно.

Своєю чергою в ЛСР заявили, що досі перебувають у тьоткіно.

Анна Мурашко

Війна