dochka-prezidenta-filippin-duterte-podala-svoyu-kandidaturu-na-posadu-vitse-prezidenta

Дочка президента Філіппін Дутерте подала свою кандидатуру на посаду віце-президента

 • 15440 переглядiв

КИЇВ. 13 листопада. УНН. Дочка філіппінського лідера Родріго Дутерте подала свою кандидатуру на пост віце-президента, заявив у суботу її речник, поклавши край давнім спекуляціям щодо її виборчих планів на 2022 рік. Про це пише УНН з посиланням на Reuters.

Деталі

43-річна Сара Дутерте-Карпіо вступила у віце-президентську гонку шляхом заміни після того, як інший кандидат від її політичної партії знявся, заявила її речник, мер Крістіна Гарсія-Фраско.

Політична партія Фердинанда Маркоса-молодшого, сина і тезки покійного філіппінського диктатора, який зареєструвався балотуватися на пост президента, прийняла рішення висунути Дутерте-Карпіо своїм віце-президентом.

Рішення Дутерте-Карпіо подати свою кандидатуру на пост віце-президента стало несподіванкою, оскільки протягом цього року вона очолювала опитування громадської думки як бажаний кандидат у президенти.

Додамо

На Філіппінах президент обирається окремо від віце-президента.

76-річний батько Дутерте-Карпіо не може балотуватися на другий шестирічний термін відповідно до Конституції. Минулого місяця він заявив, що йде у відставку з політики.

На Філіппінах з населенням 110 мільйонів людей у ​​травні 2022 року пройдуть вибори на посади від президента до губернаторів, мерів і місцевих чиновників.

Крім Маркоса, серед інших претендентів на посаду президента претендує колишній чемпіон з боксу Менні Пак'яо, віце-президент Лені Робредо, мер Маніли Франсіско Домагосо, сенатор Панфіло Лаксон і колишній начальник поліції Дутерте Рональд Дела Роза.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    В Україні вже 3,20 млн випадків COVID-19, за добу - 23 572

     • 15391 переглядiв