ukenru
do-zatrimanikh-krimskikh-tatar-dopustili-advokativ

До затриманих кримських татар допустили адвокатів

 • 7907 переглядiв

КИЇВ. 27 березня. УНН. В результаті обшуків в окупованому Криму затримано 20 кримських татар, підозрюваних в участі в організації "Хізб ут-Тахрір". Вони доставлені в управління ФСБ в окупованому Сімферополі і до них допустили адвокатів, яких не пускали під час обшуку. Про це на своїй сторінці в Facebook написав журналіст Антон Наумлюк, передає УНН.

"На даний момент після обшуків затримано 20 кримських татар. Їх доставили в управління ФСБ з Сімферополі і до них були допущені адвокати, яких не пускали під час обшуку", - написав він.

Затримано: Шабан Умеров, Рустем Сейтхалілов, Риза Ізета, Фарід Базаров, Джеміль Гафаров, Сейран Муртаза, Алім Карімов, Тофік Абдулгазіев, Білял Адилов, Меджіт Абдурахманов, Рустем Шейхаліев, Сейтвелієв Сейтабдіев, Яшар Муедінов, Ізет Абдулаєв, Асан Янік, Енвер Аметов, Руслан Сулейманов, Аким Бекіров, Ерфан Осман, Сервет Газієв.

Журналіст додав, що місцезнаходження ще чотирьох, - Едема Яячікова, Владлена Абдулкадирова, Османа Аріфмеметова і, по всій видимості, Ремзі Бекирова, невідомо.

"Їх пошуки в околицях Строгонівка тривають: на дорогах перевіряють машини, організований паспортний контроль", - додав Наумлюк.

Дев'ятнадцять затриманих, а також ті, місцезнаходження яких невідоме, підозрюються в участі в Хізб ут-Тахрір по частині 2 статті 205.5 КК РФ. Решта, - Ремзі Бекіров, Шабан Умеров, Риза Ізета, Фарід Базаров, Руслан Сулейманов, - по частині 1. У слідчій групі слідчі з Криму, Краснодара і Ростова. У тому числі слідчий Ігор Скрипка, який вів справу Ільмі Умеров. Керує слідчою групою Сергій Махнєв.

Раніше УНН повідомляв про 17 затриманих після масових обшуків в окупованому Криму.

Нагадаємо, сьогодні в окупованому Росією Криму співробітники ФСБ проводять обшуки у фігурантів бахчисарайської "справи Хізб ут-Тахрір".

Адвокатів, які прибули до місць вчинення обшуків у фігурантів "справи Хізб ут-Тахрір", окупанти не допустили.

Адвокат Еміль Курбедінов відзначав, що ФСБ в Криму готує "черговий сімферопольський осередок" Хізб ут-Тахрір".

Українські Національні Новини

Кримінал та НП