ukenru
do-sudu-skeruvali-spravu-proti-obvinuvachenogo-u-derzhzradi-eksgolovi-apelyatsiynogo-sudu-krimu

До суду скерували справу проти обвинуваченого у держзраді ексголови Апеляційного суду Криму

 • 8412 переглядiв

КИЇВ. 17 жовтня. УНН. До суду направили обвинувальний акт стосовно колишнього голови Апеляційного суду АР Крим. Про це повідомили у пресслужбі прокуратури Криму, передає УНН.

"Сьогодні, 17 жовтня 2019 року, прокуратура АР Крим скерувала до суду обвинувальний акт стосовно колишнього голови Апеляційного суду АР Крим за обвинуваченням у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 111 КК України (державна зрада). Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від дванадцяти до п’ятнадцяти років", - йдеться в повідомленні.

За даними слідства, колишній голова Апеляційного суду АР Крим, будучи громадянином України, на час вчинення злочину суддею, проживаючи на території Криму, з метою заподіяння шкоди територіальній цілісності України та становлення і зміцнення окупаційної влади, надання іноземній державі допомоги в проведенні підривної діяльності проти України, становленні та легітимізації на окупованій території судової системи країни-агресора, упродовж березня 2014 вчиняв дії, направлені на шкоду суверенітетові, територіальної цілісності та недоторканості України.

Також у прокуратурі нагадали, що колишній голова Апеляційного суду Криму з липня 2018 року перебував у розшуку та був затриманий працівниками прокуратури Криму та СБУ 3 листопада 2018 року.

Раніше УНН повідомляв, що колишній голова Апеляційного суду АР Крим ознайомлюється з матеріалами кримінального провадження за обвинуваченням його у державній зраді.

Нагадаємо, Київський апеляційний суд скасував ухвалу Голосіївського районного суду міста Києва щодо продовження арешту колишньому голові Апеляційного суду АР Крим Валерію Чорнобуку та звільнив його з-під варти.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП