ukenru
do-rozsliduvannya-u-spravi-mh17-zalucheno-blizko-200-ukrayinskikh-slidchikh-mzs

До розслідування у справі MH17 залучено близько 200 українських слідчих – МЗС

 • 10702 переглядiв

КИЇВ. 17 липня. УНН. До роботи у спільній слідчій групі у справі про катастрофу рейсу MH17 залучено близько 200 українських слідчих. Про це повідомила т.в.о. директора департаменту міжнародного права Міністерства закордонних справ України Оксана Золотарьова на брифінгу у середу, передає кореспондент УНН.

"Це розслідування насправді безпрецедентне для практики України, кількість слідчих, залучених для роботи у спільній групі, становить ще й досі близько 200 осіб, які займаються саме питанням кримінального переслідування злочинців", - сказала Золотарьова.

Вона наголосила, що Україна одразу погодилася на співпрацю з країнами, громадяни яких летіли на борту літака Boeing-777. У результаті чого утворили міжнародну спільну слідчу групу, до якої увійшли слідчі та прокурори з України, Нідерландів, Бельгії, Малайзії.

Нагадаємо, п'ять років тому - 17 липня 2014 року - на сході України був збитий літак Boeing 777 компанії Malaysia Airlines рейсу MH17. 

В авіакатастрофі загинули всі 298 людей, які були на борту. Літак виконував рейс Амстердам - Куала-Лумпур. Більшість загиблих - 196 людей - були громадянами Нідерландів.

Торік, 24 травня, Спільна слідча група з розслідування катастрофи рейсу MH17 визначила, що літак був збитий самохідною установкою "Бук", що належить 53-й бригаді з міста Курська в Російській Федерації.

У червні цього року слідчі назвали імена чотирьох підозрюваних у причетності до катастрофи MH17.

Також слідчі повідомили, що судовий розгляд у справі про катастрофу MH17 відбудеться 9 березня 2020 року в суді у Гаазі.

Українські Національні Новини

Політика