do-ekspluatatsii-u-zsu-dopustyly-shche-blyzko-10-novykh-zrazkiv-pistoletiv-ta-pistoletiv-kulemetiv

До експлуатації у ЗСУ допустили ще близько 10 нових зразків пістолетів та пістолетів-кулеметів

 • 27078 переглядiв

Міноборони України допустило до експлуатації близько 10 нових зразків пістолетів та пістолетів-кулеметів іноземного та українського виробництва. Зброя характеризується високою ефективністю та скорострільністю.

До експлуатації у Збройних силах України допустили ще близько 10 нових зразків пістолетів та пістолетів-кулеметів іноземного та українського виробництва. Про це заявили у Міноборони України, передає УНН.

Деталі 

До арсеналу ЗСУ увійшли пістолети від відомих компаній зі США, Італії та Бельгії. Більшість пістолетів мають калібр 9 мм, але є і зразки з калібром 11,43 мм

- зауважили в міністерстві. 

Зазначається, що Пістолети-кулемети відзначаються своєю легкістю, компактністю та ефективністю. Вони, як правило, оснащені магазинами на 30 набоїв, проте один із нових зразків може бути конвертований для використання магазинів на 15, 20 та 25 патронів.

Цей зразок також обладнаний складним прикладом в обидві сторони та адаптером для встановлення глушника.

Всі пістолети-кулемети характеризуються дуже високою скорострільністю, що є вкрай важливим в умовах ближнього бою.

Доповнення

У Міноборони наголошують, що процедура отримання номенклатурного коду НАТО для нового зразка озброєння і військової техніки (ОВТ) спрощена до 10 днів.

Зразки ОВТ вітчизняного виробництва, які пройшли кодифікацію, дозволено закуповувати за кошти державного бюджету.

Нагадаємо

У першому півріччі 2024 року Міністерство оборони України прийняло на озброєння та допустило до використання у Збройних силах майже 480 зразків озброєння та військової техніки, з яких більша частина - вітчизняного виробництва.

Володимир Омельченко

Війна

    Популярні

    Новини по темі