dlia-pochatkovoi-muzychnoi-osvity-zatverdyly-standart-aktsent-na-hlybshe-vyvchennia-ukrainskoi-spadshchyny

Для початкової музичної освіти затвердили стандарт: акцент на глибше вивчення української спадщини

 • 23110 переглядiв

Міністерство культури затвердило новий стандарт початкової музичної освіти для музичних ліцеїв. Стандарт орієнтований на глибше вивчення української музичної спадщини та зміну підходів до формування музичних компетентностей.

В Україні затвердили стандарт початкової музичної освіти, за яким будуть працювати музичні ліцеї. Серед ключового у стандарті стало орієнтування змісту на глибше вивчення української музичної спадщини. Про це повідомили у вівторок у Міністерстві культури та інформаційної політики, пише УНН.

Деталі

"29 липня МКІП затвердило Стандарт початкової музичної освіти, яка здобувається одночасно з початковою та базовою середньою освітою (1-9 роки навчання), за яким будуть працювати музичні ліцеї", - вказали у міністерстві.

І наголосили, що МКІП продовжує оновлювати зміст мистецької освіти.

Стандарт, як повідомляється, розроблений робочою групою і орієнтований не тільки на сучасні тенденції в освіті загалом, а й в музичній освіті зокрема. Зазначається, що враховано "переважну більшість зауважень та пропозицій" під час громадського обговорення.

"Оскільки стандарт охоплює роки навчання юних музикантів від самого початку їх входження в майбутню професію, ключовим у стандарті стало орієнтування змісту на глибше вивчення української музичної спадщини та зміну підходів до формування музично-теоретичних та музично-історичних компетентностей із збереженням традицій формування виконавських компетентностей", - повідомили у Мінкульті.

Стандарт, як вказано, містить обов’язкові результати навчання, які мають досягнути учні музичних ліцеїв та перелік обов’язкових освітніх компонентів, з яких випускники таких ліцеїв мають скласти атестацію для завершення опанування відповідної освітньої програми, а також стане основою для розроблення Типової освітньої програми, яка охоплює перший та другий рівні Національної рамки кваліфікацій.

Політику української ідентичності закріпили на рівні державної програми - Мінмолодьспорту30.07.24, 14:38

Популярні

Новини по темі