diyetolog-rozpovila-pro-nebezpeku-vid-uzhivannya-kovbasi

Дієтолог розповіла про небезпеку від уживання ковбаси

 • 44346 переглядiв

"У ковбасі міститься нітрит натрію, який є консервантом – його набагато більше, ніж, наприклад, нітратів у рослинах. Крім того цей консервант в організмі людини перетворюється на речовини, які є потенційними канцерогенами — нітрозаміни. І не тільки ковбаса, а всі перероблені м'ясні продукти набагато небезпечніші, й шкідливих нітратів там міститься дуже багато", - зазначила дієтолог.

При цьому вона додала, що багато українців споживає ковбасу та інші перероблені продукти, відмовляючись при цьому від тепличних овочів, зелені, оскільки в них нібито містяться небезпечні нітрати. Але, на думку лікаря, це дуже невірно, оскільки вони позбавляють себе дуже цінних речовин — фітонутрієнтів, які необхідні для нормального обміну речовин і профілактики багатьох хвороб. Водночас, речовини, які містяться в перероблених продуктах, є набагато більш небезпечними, ніж ті, що містяться в ранніх чи тепличних овочах і зелені.

Нагадаємо, нездорове харчування щорічно забирає життя 11 мільйонів людей, стверджують вчені.

Українські Національні Новини

Здоров'я

    Популярні

    Новини по темі

    Дієтолог розповіла про небезпеку від уживання ковбаси

     • 44346 переглядiв

    Прокуратура оскаржить рішення суду щодо Шарія

     • 8150 переглядiв

    НАЗК внесло припис Омеляну

     • 14000 переглядiв

    Синоптики дали прогноз погоди для киян на вихідні

     • 19262 переглядiв

    АЧС дісталася Тибету

     • 6158 переглядiв

    Квартиру Януковича орендували за ціною на 20% нижчою ринкової

     • 12394 переглядiв

    У харківському університеті стався спалах кору

     • 10118 переглядiв