direktor-kndise-oleksandr-ruvin-rozpoviv-pro-spilni-metodi-roboti-z-mizhnarodnim-kriminalnim-sudom

Директор КНДІСЕ Олександр Рувін розповів про спільні методи роботи з Міжнародним кримінальним судом

 • 1031253 переглядiв

КИЇВ. 22 червня. УНН. Українські судові експерти продовжують співпрацю з Міжнародним кримінальним судом. Багато методів роботи щодо розслідування злочинів російських військових в Україні є ідентичними, всі вони визнані міжнародними стандартами. Про це в ексклюзивному коментарі УНН розповів Директор Київського науково-дослідного інституту судових експертиз Олександр Рувін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рувін: висновки КНДІСЕ вже лягають в основу заяв українців до МКС про відшкодування збитків від агресії рф

Цитата

"Наша частина роботи – це проведення судових експертиз для надання слідству доказів вчинення російськими військовими злочинів на території України та щодо українських людей. Групи іноземних експертів, які працювали на базі нашого Інституту, фокусувалися на злочинах щодо російських ракетних обстрілів України, тимчасової окупації Київської, Чернігівської, Сумської областей та всіх послідовних злочинних дій того періоду. Окремим напрямом співпраці були дослідження цифрової інформації", – розповів Олександр Рувін.

Місія МКС збирає докази шкоди, завданої цивільним об’єктам та інфраструктурі, здійснює документацію збитків, проводить ідентифікацію загиблих і моделювання місця подій.

"Методи роботи й інструменти українських та іноземних експертів дуже схожі, у багатьох випадках вони ідентичні або взаємодоповнюючі. Щодо дослідження ракетних обстрілів, важливо розуміти, яку зброю було використано, які вона мала особливості, якими елементами комплектувалась, встановити країну їх походження тощо. Крім того, визначаємо яку мету перед собою ставили російські терористи в тій чи іншій ситуації, досить часто – це просто терор мирного цивільного населення України", - наголосив директор КНДІСЕ.

Олександр Рувін підкреслив, що актуальним напрямом роботи є метод картографування та використання цифрових 3D-моделей. Такий підхід дозволяє створювати докладні, точні та візуально зрозумілі віртуальні моделі місць подій, що стали об'єктом злочину або руйнування.

"Ця інформація у майбутньому буде корисною і для розслідувань, які веде Міжнародний кримінальний суд, і для тих, які ведуться в Україні. Цифрові 3D-моделі стануть важливими доказовими матеріалами під час судових процесів. Вони можуть служити для реконструкції та встановлення послідовності подій, а також, як візуальні засоби доказу, допомагаючи представити суду інформацію про розміри, конфігурацію та стан об'єктів, які постраждали в результаті воєнної агресії росії проти нашої держави", - резюмував він.

Додамо

Результати експертиз Київського науково-дослідного інституту судових експертиз стануть доказами воєнних злочинів росії в Україні в Міжнародному кримінальному суді.

Українські Національні Новини

Війна

    Популярні

    Новини по темі