desantnyky-79-i-bryhady-vidbyly-masshtabnyi-shturm-rosiian-na-kurakhivskomu-napriamku

Десантники 79-ї бригади відбили масштабний штурм росіян на Курахівському напрямку

 • 27851 переглядiв

Воїни 79-ї десантно-штурмової бригади відбили один з найбільших російських штурмів на Курахівському напрямку. Українські військові знищили 6 танків, 7 ББМ, 12 мотоциклів та завдали значних втрат ворогу в живій силі.

Воїни 79 окремої десантно-штурмової Таврійської бригади відбили один з найбільших російських штурмів за весь час повномасштабної війни на Курахівському напрямку. Про це воїни повідомили у своєму телеграм-каналі, передає УНН.

Деталі

Зазначається, що армія окупантів одночасно застосувала 11 танків, 45 бойових броньованих машин з десантом та 1 бойову машину підтримки танків "Термінатор". Атакували росіяни і на мотоциклах — виїхало 12 "гонщиків".

Ворожі колони висунулись для атаки на світанку. Штурм почався відразу з кількох напрямків.

Аеророзвідка 79-ки виявила російську техніку ще далеко на підступах. По бойових порядках окупантів відразу почала працювати наша артилерія.

Перші танки і бойові броньовані машини почали зупиняти наші оператори ударних дронів. Далі вступили у бій протитанкісти. Чимало техніки підірвалось на мінах, підступно розставлених саперами 79-ки.

У підсумку бою наші десантники підбили 6 танків та 7 ББМ з піхотою. Спалили усі 12 мотобайків. Росіяни зазнали шалених втрат у живій силі: 40 окупантів — знищено, ще 37 — поранено.

Після підбиття перших танків і бронемашин, інша техніка кинулась тікати з поля бою. Піхоту, що порозбігалась по посадках, добивали скидами наші пілоти.

"Ситуація надзвичайно важка". 24-та ОМБр повідомила про передислокацію в район Часового Яру для посилення оборони21.06.24, 00:53

Популярні

Новини по темі

Польща запускає операцію EASTERN AURORA для посилення ППО

 • 114924 переглядiв

У Непалі внаслідок авіакатастрофи загинуло 18 людей

 • 20192 переглядiв

Байден обіцяє зберегти коаліцію на підтримку України

 • 35630 переглядiв