ukenru
derzhsekretar-ssha-viyna-v-ukrayini-posilila-problemu-bidnosti

Держсекретар США: війна в Україні посилила проблему бідності

 • 140980 переглядiв

КИЇВ. 4 травня. УНН. Держсекретар США Ентоні Блінкен заявив, що війна в Україні погіршила проблеми, викликані пандемією COVID-19, зокрема зростання бідності. Ці слова прозвучали під час виступу на щорічній Конференції американських континентів, пише УНН.

Цитата

Блінкен сказав, що вплив війни відчувається після того, як пандемія завдала "величезних економічних збитків усьому регіону — втрата робочих місць, зниження доходів, зростання бідності".

“Тепер, коли російський уряд веде жорстоку загарбницьку війну проти України, багато з цих проблем та умов, що раніше виникли, погіршилися. Це призвело до того, що ціни на основні товари на американських континентах, – від добрив до пшениці та нафти, підвищилися, багато галузей промисловості на американських континентах були відрізані від основних експортних ринків, а домогосподарства по всьому регіону зіткнулися з важким вибором, оскільки вартість життя стрімко зростає”, - заявив він.

Нагадаємо

Виступаючи на саміті G7 наприкінці березня Президент України Володимир Зеленський заявив, що після війни, яку розпочала росія, може прийти глобальна продовольча криза та політична дестабілізація.

За прогнозами Світового банку, в Україні кількість бідних людей може збільшитися майже вчетверо — до 70% у 2022 році.

Українські Національні Новини

Економіка