ukenru
derzhgeonadra-dopomoglo-fuksu-vivesti-gazovi-rodovischa-ukrayini-v-ofshor-zmi

Держгеонадра допомогла Фуксу вивести газові родовища України в офшор - ЗМІ

 • 12406 переглядiв

КИЇВ. 15 квітня. УНН. Менеджмент ТОВ "Іст Юроуп Петролеум" (раніше "Голден Деррік") вивів з компанії всі ліцензії на видобуток нафти і газу. Про це пише галузеве видання enkorr, посилаючись на відкриті дані Державної служби геології і надр, передає УНН.

Повідомляється, що протягом лютого-березня 19 ліцензій були двічі перереєстровані на пов'язані між собою компанії. виведення ліцензій відбувалося у три етапи.

"На першому етапі Державна геологічна служба схвалила передачу ліцензій від ТОВ "Іст Юроуп Петролеум" до його 19 дочірніх компаній. Усі вони названі за єдиним принципом - скорочена назва родовища і приставка "інвест" ("НДК Інвест", "ПСК Інвест" та ін.).

Ці 19 компаній на 99,9% належать "Іст Юроуп Петролеум", що дало підставу для перереєстрації ліцензій. Решта 0,1% належать Марії Мартиненко, яка з осені 2018 року називає себе директором "Іст Юроуп Петролеум", - пише видання.

Далі дочірні компанії "Іст Юроуп Петролеум", так звані "інвести", передали по ланцюжку ці ліцензії 18 новим, вже своїм дочірнім компаніям. За однією з них процес не завершений.

Уточнюється, що нові одержувачі ліцензій на 60% належать "інвестам", на 40% - компанії "Авант Трейд Лімітед" Марії Мартиненко.

"У підсумку ліцензії "Іст Юроуп Петролеум" за станом на сьогодні належать 18 компаніям, які у прямому зв'язку з колишнім "Голден Дерріком", - пише видання.

На сьогодні по 2 з 19 ліцензіям почався третій етап. У ньому Державна служба геології та надр участі не бере.

"На цьому етапі нові власники ліцензій "Бест Гео Тех" та "Транс Сетгео" змінили своїх засновників на сейшельські компанії "Кад Надра Інк" та "Кад Віленд Інк", бенефіціарами яких вказані жителі Білої Церкви Алла Мініна і Олександр Кириленко", - пише видання, уточнюючи, що після цих змін "Голден Деррік" більше не має прямого стосунку до вищезгаданих ліцензій.

"Є підстави стверджувати, що перереєстрація прав на видобуток нафти і газу проходить, щоб убезпечити активи від ризику майбутніх претензій правоохоронних органів, пов'язаних з обставинами отримання цих ліцензій в 2011-2012 рр..", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, компанія "Іст Юроуп Петролеум" російського олігарха Павла Фукса фігурує у кримінальному провадженні за фактом незаконної видачі спеціальних дозволів на користування надрами України з боку Державної служби геології та надр України.

Також нагадаємо, 31 грудня, у останній день 2018 року держава в особі НАК Надра України продала свою частку в "Іст Юроуп Петролеум" на користь ще однієї компанії з орбіти Фукса - "Авант Трейд Лімітед".

Вартість частки, яку продала НАК, була довгий час таємницею. Але недавно відомство повідомило, що продало державну частку в "Іст Юроуп Петролеум" за 12 млн грн.

НАК Надра України і Держгеослужба категорично відмовляються надавати копію рішення про продаж державної частки в "Іст Юроуп Петролеум", хоча йдеться про надра України - власність українського народу, якому цією угодою, ймовірно, завдані мільйонні збитки.

Також нагадаємо, що "Іст Юроуп Петролеум" раніше називалася "Голден Деррік" і була пов'язана із міністром-втікачем Едуардом Ставицьким. Разом з державною часткою компаніям Фукса, ймовірно, дісталися і газові родовища України.

Українські Національні Новини

Економіка