deputatam-scho-zaklikali-do-usunennya-putina-zagrozhuye-rozpusk

Депутатам, що закликали до усунення путіна загрожує розпуск

 • 141211 переглядiв

Деталі

Микита Юферєв сказав, що суддя вирішив, що низка минулих засідань ради була визнана недійсною, що підготувало ґрунт для її розпуску губернатором області.

Інший член ради, Дмитро Палюга, сказав, що той самий суд оштрафував його на 47 000 рублів (780 доларів) за «дискредитацію» влади закликом до усунення путіна.

Перед слуханнями у вівторок Палюга заявив, що заклики групи були спрямовані не лише на ліберальних росіян, а й на «лояльних владі людей, які починають сумніватися, коли бачать невдачі російської армії».

Ще четверо депутатів Смольнинської місцевої ради мають постати перед судом у найближчі два дні.

Контекст

Минулого тижня група депутатів звернулася до держдуми з вимогою пред'явити путіну звинувачення у державній зраді та позбавити його влади, пославшись на низку причин, включаючи військові втрати росії в Україні та збитки економіці від західних санкцій.

65 муніципальних представників із Санкт-Петербурга, Москви та низки інших регіонів підписали опубліковану в понеділок іншу петицію із закликом до відставки путіна.

Хоча нині вони не становлять загрози владі путіна, ці дії знаменують рідкісне вираження незгоди з боку обраних представників. Пересічні росіяни ризикують отримати суворі терміни ув'язнення за «дискредитацію» збройних сил або розповсюдження «завідомо неправдивої інформації» про них.

Тисячі судових справ були порушені проти людей, звинувачених у «дискредитації» армії, що зазвичай призводить до штрафів за перше порушення.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Депутатам, що закликали до усунення путіна загрожує розпуск

     • 141211 переглядiв

    Гонконг двічі побив вересневий рекорд тепла

     • 102255 переглядiв