ukenru
deputat-mamka-sprobuvav-zbiti-rishennya-pro-vidilennya-koshtiv-na-rekonstruktsiyu-krivorizkogo-stadionu-metalurg

Депутат Мамка спробував "збити" рішення про виділення коштів на реконструкцію криворізького стадіону "Металург"

 • 19914 переглядiв

КИЇВ. 17 вересня. УНН. Верховна Рада України проголосувала за виділення 150 млн грн на реконструкцію криворізького стадіону Металург. Про це в своєму Facebook написав керівник програми "Регіональний розвиток" аналітичного центру "Український інститут майбутнього" Юрій Голик, передає УНН.

"ВР проголосувала Законопроект 3991 - зміни до держбюджету. У ньому є 150 мільйонів гривень на реконструкцію стадіону Металург в Кривому Розі.

Три місяці тому була тільки ідея. Через три місяці є фінансування і на виході проект реконструкції", - написав він.

Він також додав, що довгі роки стадіон знаходиться в стані повного занедбання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відроджений ФК "Кривбас" представив склад команди

Варто зазначити, що під час голосування за відповідний "бюджетний" законопроект (3991) народний депутат Григорій Мамка спробував "збити" правку про виділення коштів на реконструкцію стадіону.

Він поставив її (№ 107) на підтвердження, хоча сам не був автором правки. Більш того, вона була попередньо підтримана профільним комітетом і вже врахована в законопроекті.

Якби при голосуванні "за підтвердження" правки, в залі не набралося достатньої кількості голосів, то законопроектом № 3991 гроші для "Металурга" так і не були б виділені.

Мотивуючи свої вимоги проголосувати за підтвердження правки Мамка сказав: "Прошу поставити правку № 107 на підтвердження, де під добрими гаслами ми починаємо реконструювати стадіон "Металург", куди виділені 150 млн грн державних коштів".

Однак, ВР проголосувала і "за підтвердження правки" і за весь законопроект в цілому.

Нагадаємо, у липні народні депутати проінспектували "реконструкцію" стадіону "Металург".

І як зазначив тоді Юрій Корявченков, проекту реконструкції "Металурга" немає, а ремонтні роботи, які там були розпочаті, ведуться тільки зовні будівлі, в той час як всередині стан і трибун і основної будівлі визнано аварійним.

Тому і було прийнято рішення про реальне відродження стадіону, а не бутафорне.

Криворізький "Металург" розрахований на 29 783 глядачів, і після належної реконструкції зможе відповідати нормам УЄФА, а отже приймати матчі національної збірної.

Українські Національні Новини

Політика