ukenru
deputat-kiyivskoyi-miskoyi-radi-zadeklaruvav-nedostovirni-vidomosti-na-sumu-ponad-2-6-mln-grn

Депутат Київської міської ради задекларував недостовірні відомості на суму понад 2,6 млн грн

 • 10891 переглядiв

КИЇВ. 4 січня. УНН. Депутат Київської міської ради задекларував недостовірні відомості на суму понад 2,6 млн грн. Про це повідомляє УНН з посиланням на Національне агентство з питань запобігання корупції.

Національне агентство виявило ознаки кримінального правопорушення за результатами перевірки декларації за 2016 рік, поданої депутатом Київської міської ради Сергієм Харчуком.

"Встановлено, що депутат не зазначив у декларації відомості про дві свої квартири, одна з яких, площею 48 кв. м., розташована у м. Полтава, а інша, площею 87 кв. м., – у м. Карлові Вари, Чехія. Також декларант не зазначив та невірно зазначив свої доходи, відомості про які містяться у Державному реєстрі фізичних осіб – платників податків", - йдеться у повідомленні.
Загальна сума недостовірних відомостей становить 2 634 780,33 грн.

Крім того, за даними НАЗК, серед посадовців, які також не подали передбачені Законом України «Про запобігання корупції» декларації – представники територіальних органів Держпродспоживслужби, Державної екологічної інспекції, Головного управління статистики, а також Державної архівної служби України.

Відповідальність за декларування недостовірної інформації на суму понад 250 прожиткових мінімумів, а також за умисне неподання декларації передбачена статтею 366-1 КК України.

Нагадаємо, що Національне агентство з питань запобігання корупції у грудні 2018 року зафіксувало 111 порушень антикорупційного законодавства.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП