ukenru
deputat-derzhdumi-rf-pobazhav-kazakhskim-biznesmenam-ta-yikhnim-druzhinam-yaki-vistupili-proti-rezhimu-buti-zgvaltovanimi

Депутат Держдуми РФ побажав казахським бізнесменам та їхнім дружинам, які виступили проти режиму, бути зґвалтованими

 • 29234 переглядiв

КИЇВ. 7 січня. УНН. Депутат Держдуми Російської Федерації від правлячої "Єдиної Росії" Олег Матвейчев вибухнув крайньою жорстокістю на адресу представникам місцевого малого та середнього бізнесу, які солідарні з протестувальниками щодо політичних вимог, пише УНН.

У себе в Facebook Матвейчев написав, що "власники салонів стільникового зв'язку в Алма-Ати", які висловлювали бажання якнайшвидшого відходу від влади екс-президента країни Нурсултана Назарбаєва "повинні страждати".

"Їх повинні розграбувати. Жінок зґвалтувати, машину спалити, а в з*** засунути палицю для селфі", - написав депутат.

Пост був опублікований напередодні, проте на даний момент такого запису немає на сторінці у чиновника - очевидно, він був видалений.

Однак користувачі соцмережі, які встигли зробити скрін, нагадують Матвейчеву про його слова.

Деякі цікавляться, чи немає в словах депутата складу злочинів, передбачених ч.2ст.282 (Розпалювання ненависті або ворожнечі, а також приниження людської гідності), ч. 2ст. 280 (Публічні заклики до екстремізму) КК РФ.

Протести в Казахстані

Протести в Казахстані спалахнули після того, як 1 січня вдвічі зросли ціни на автомобільний газ: з 60 тенге до 120 за літр.

У ніч на 5 січня через масовий характер мітингів президент Казахстану ввів в Алма-Ати, Алматинській і Мангістауській областях надзвичайний стан.

Вранці 5 січня президент Токаєв відправив уряд Казахстану у відставку. Він також доручив ввести тимчасове державне регулювання цін на скраплений газ, а також бензин і дизель. Крім того, повідомляли, що Нурсултан Назарбаєв на тлі протестів йде у відставку.

Проте протести не вщухли. У п'ятницю, 7 січня Токаєв заявив, що дав силовикам наказ відкривати вогонь на ураження по учасниках протестів без попередження.

Українські Національні Новини

Новини Світу