ukenru
dbr-povidomilo-pro-pidozru-yanukovichu-u-derzhzradi

ДБР повідомило Януковичу про підозру у держзраді

 • 19798 переглядiв

КИЇВ. 28 січня. УНН. Державне бюро розслідувань письмово повідомило про підозру колишньому Президенту України Віктору Януковичу у вчинені державної зради. Про це інформує пресслужба ДБР, передає УНН.

Цитата

“28.01.2021 слідчими Державного бюро розслідувань за погодженням з прокурором Офісу Генерального прокурора у порядку ст. ст. 278, 111, 135 КПК України здійснено письмове повідомлення про підозру колишньому Президенту України у вчиненні державної зради, тобто діяння, умисно вчиненого громадянином України на шкоду суверенітетові, територіальній цілісності та недоторканності, обороноздатності, державній, економічній безпеці України, а саме: наданні іноземній державі – Російській Федерації та її представнику допомоги в проведенні підривної діяльності проти України, тобто кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 111 КК України в редакції Закону № 2341-ІІІ від 05.04.2001”, - повідомили в ДБР.

Деталі

Досудовим розслідуванням установлено черговий епізод виконання злочинного плану із окупації Російською Федерацією Автономної Республіки Крим та міста Севастополя.

Так, з кінця 2008 року РФ вдвічі завищила ціну на газ, підштовхуючи вищих посадових осіб України до підписання угоди про продовження строку перебування ЧФ РФ на території України.

Упродовж 2009 року схилити вищих посадових осіб України до продовження перебування ЧФ РФ на території України не вдалося. Після інавгурації Президента України у лютому 2010 року підписання цієї угоди забезпечено за 2 місяці, приводом використано саме нібито зниження ціни на газ, яка за рік до цього зросла вдвічі і після знижки була все ще вищою за попередню, тобто фактично ніякої знижки не було.

Зазначається, що Янукович створив передумови до збільшення чисельності військ РФ на суверенній території України – АР Крим та місті Севастополі, та подальшого перебування цих військ на території України всупереч Конституції України задля подальшої окупації ними Автономної Республіки Крим й міста Севастополя.

Що було раніше

24 січня 2019 року Оболонський райсуд Києва виніс експрезиденту України Віктору Януковичу вирок у справі про державну зраду — 13 років ув’язнення. Суд ухвалив визнати Януковича винуватим у вчиненні злочинів за ч. 1 ст. 111, ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 437 КК України.

Раніше Київський апеляційний суд розпочав розгляд апеляційної скарги захисників на вирок суду першої інстанції у справі про держану зраду експрезидента України Віктора Януковича.

20 жовтня минулого року суд залишив без змін вирок суду першої інстанції у справі про держану зраду експрезидента України Януковича.

Варто зазначити також, що Печерський районний суд Києва заочно обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою експрезиденту України Віктору Януковичу, підозрюваного у справі про узурпацію влади.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП