danilov-nazvav-chotyry-umovy-dlia-vidnovlennia-aviaspoluchennia-v-ukraini

"Є чотири ключові компоненти, які потрібно вирішити": Данілов про запуск авіасполучення в Україні

 • 34686 переглядiв

Олексій Данілов виділив чотири передумови для відновлення авіасполучення в Україні: безпека аеропортів, надійна інфраструктура, страхування та діюча авіакомпанія. Ці компоненти вважаються необхідними для відновлення польотів під час воєнного стану.

Секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов в ефірі телемарафону назвав чотири умови для відновлення авіасполучення в Україні: захист аеропортів, страхування, інфраструктура та авіакомпанія, яка здійснюватиме перельоти, пише УНН.

Деталі

За словами Данілова, питання відновлення авіасполучення дуже важливе.

На сьогодні розглядається кілька пропозицій відновлення авіасполучення, "але є чотири ключові компоненти, які потрібно вирішити". 

По-перше, це захист тих летовищ, на яких буде вирішено розпочато користування літаками. По-друге, має бути готова інфраструктура. Вона (інфраструктура - ред.) має бути сертифікована та готова для того, щоб розпочати польоти. Має бути обов’язково задіяний механізм страхування, тому що без страховок ніхто такі питання під час військового (воєнного - ред.) стану робити не буде. Ну і звичайно компанія, яка візьметься здійснювати ці перельоти, це теж питання.

- сказав Данілов.

Він додав, що спільними зусиллями рано чи пізно ці питання вдасться вирішити.

"Я думаю, що в наступному році це питання точно зрушимо з мертвої точки", - резюмував Данілов.

З аеропорту “Бориспіль” в Європу вилетів Boing 777-300: перегін за запитом Skyline Express здійснено без пасажирів19.12.23, 16:16

Нагадаємо

Президент України Володимир Зеленський прокоментував можливість відкриття аеропорту "Бориспіль" і наголосив, що над цим працюють. 

Павло Башинський

Війна

    Популярні

    Новини по темі