cnn-viiskovi-bazy-ssha-u-yevropi-perevedeni-u-stan-pidvyshchenoi-hotovnosti-cherez-dyversiinu-zahrozu-z-boku-rf

CNN: військові бази США у Європі переведені у стан підвищеної готовності через диверсійну загрозу з боку рф

 • 12119 переглядiв

Кілька військових баз США в Європі були переведені в стан підвищеної готовності через розвідувальні дані, що вказують на можливі спроби саботажу з боку найнятих росією осіб, проти американських військових об'єктів і персоналу.

Минулого тижня кілька військових баз США в Європі перевели в стан підвищеної бойової готовності після отримання розвідкою інформації про можливі диверсії проти американських військових обʼєктів та військового персоналу з боку найнятих росією осіб. Про це з посиланням на джерела повідомляє CNN, пише УНН.

Деталі

Зазначається, що розвіддані, отримані США, свідчать про те, що росія включила американські бази та військовий персонал як можливий варіант для нападу через проксі-сервери. Такі спроби уже здійснювалися і навіть були успішними по всій Європі в останні місяці. Так, у квітні цього року двоє громадян Німеччини та росії були заарештовані за звинуваченнями в підготовці вибухів і підпалів на цілі, включно з військовими об’єктами США, від імені росії.

Дані розвідки, які США отримали протягом останніх двох тижнів, були визнані "достатньо тривожними", щоб застосувати додаткові протоколи безпеки. Кілька американських військових баз у Європі підвищили рівень тривоги до рівня Charlie, який "застосовується, коли стався інцидент або отримана розвідувальна інформація, яка вказує на ймовірність певної форми терористичної дії або нападу на персонал чи об’єкти,

- повідомляють джерела.

Високопоставлений чиновник НАТО заявив, що альянс "суттєво збільшив" обмін розвідданими щодо "російської кампанії таємної диверсійної діяльності" в Європі, яка в останні місяці стала дедалі нахабнішою та агресивнішою на тлі виборів на Заході – вони розглядаються росією як "головна можливість" для того, аби спробувати підірвати суспільну підтримку України.

Командування США в Європі відмовилося повідомляти CNN про конкретні причини посилення заходів безпеки. Військові обмежилися заявою про "комбінацію факторів американських сил, що потенційно впливають на безпеку".

Нагадаємо

1 липня військові бази США в Європі були приведені в стан підвищеної готовності через достовірні розвідувальні дані, що вказували на ймовірність терористичної діяльності або нападу.

Ольга Розгон

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    З російської окупації врятували ще сімох дітей

     • 17377 переглядiв