cherh-na-peretyn-kordonu-z-ukrainy-v-zakhidnyi-bik-maizhe-nemaie-demchenko

Черг на перетин кордону з України в західний бік майже немає - Демченко

 • 36655 переглядiв

За словами Андрія Демченка, голови Державної прикордонної служби України, прикордонний рух в Україні наразі здійснюється безперебійно, з мінімальними чергами, після динамічного двотижневого періоду.

Останні два тижні пасажиропотік на кордонах України був динамічний, проте наразі черг на перетин кордону в західний бік майже не має. Про це повідомив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко в ефірі телемарафону, передає кореспондент УНН.

Деталі

На запитання, яка ситуація на західному кордоні, Демченко відповів: "Якщо говорити про ситуацію саме на цю годину (8:49), то черг майже не має. Натомість останні два тижні пасажиропотік був досить динамічний. Якщо говорити про час до 25 грудня, до Різдва, то загалом за тиждень кордон перетнуло 850 тис. осіб в обидва боки, але перевага була на в'їзд в Україну, коли на 50 тис. осіб більше прослідували в Україну ніж залишають її межі".

За його словами, 25,26 грудня пасажиропотік дещо знизився і був на рівні 65-70 тис. за добу.

В подальшому середа, четвер, п'ятниця, субота він знову почав зростати й був на рівні близько 100 тис. осіб за добу в обох напрямках. За вчорашній день (31 - ред.) пасажиропотік знову знизився і був на рівні 56 тис. осіб за добу в обох напрямках. Але протягом тижня ми бачили перевагу на виїзд з України, хоч й не значна

- розповів Демченко.

Доповнення

Демченко повідомляв, що через неодноразове виявлення підробки документів в чоловіків, яким дозволено перетинати кордон, зокрема в багатодітних батьків, прикордонники можуть вимагати витяг з протоколу ТЦК про прийняте рішення про відстрочку, або запис про відстрочку в військово-облікових документах.

31 грудня в соцмережах повідомляли, що на кордоні з Польщею, Угорщиною та Словаччиною утворилися черги на в'їзд та виїзд з України, тому що ті, кого не випускають, перекрили дорогу для тих, хто виїжджає.

Анна Мурашко

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    Вночі над Миколаївщиною було знищено 14 "шахедів" - Кім

     • 34013 переглядiв

    Генштаб: кількість знищених окупантів перевищила 360 тисяч

     • 33674 переглядiв

    В Черкасах невідомий запустив феєрверки в новорічну ніч

     • 30041 переглядiв