ukenru
cherez-zryv-terminiv-robit-kyivskyi-metropoliten-rozirvav-uhodu-pro-budivnytstvo-hilky-metro-na-vynohradar

Через зрив термінів робіт: «Київський метрополітен» розірвав угоду про будівництво гілки метро на Виноградар

 • 41912 переглядiв

Київський метрополітен розірвав контракт з "Київметробудом" на продовження Сирецько-Печерської лінії через порушення термінів, незважаючи на інвестиції в 4 мільярди гривень.

Комунальне підприємство "Київський метрополітен" визнало зрив термінів будівництва продовження Сирецько-Печерської лінії у бік житлового масиву Виноградар – угода з компанією "Київметробуд" скасована. Про це повідомляє УНН із посиланням на систему Prozorro.

Відповідно до ст. 615 Цивільного кодексу України у разі порушення зобов'язання однією стороною друга сторона має право частково або в повному обсязі відмовитися від зобов'язання, якщо це встановлено договором або законом. Внаслідок односторонньої відмови від зобов'язання частково або у повному обсязі відповідно змінюються умови зобов'язання або воно припиняється. Умовами п. 4.2.6. Договору визначено право Замовника відмовитися від цього Договору та вимагати відшкодування збитків, якщо Підрядник своєчасно не розпочав роботи або виконує їх настільки повільно, що закінчення їх у строк, визначений цим Договором, стає неможливим

- ідеться в обґрунтуванні.

Вказується, що враховуючи викладене та керуючись ст. 615 Цивільного кодексу України, п. 4.2.6 Договору та Постановою Північного апеляційного господарського суду від 09.11.2023 у справі № 910/13227/22, - КП "Київський метрополітен" відмовляється від зобов’язань в частині виконання будівельних робіт за договором № 744-ДБМ-18 від 20.11.2018 про що повідомлено Підрядника.

Доповнення

Важливо також зазначити, що Київський метрополітен і "Киїметробуд" уклали договір 20 листопада 2018 року, який триває до 24 січня 2024 року. За цей період часу замовник перерахував підряднику 4 млрд грн (з ПДВ).

Згідно з договором, закінчити роботи мали 26 листопада 2021 року, але терміни здачі виконання робіт на об’єкті переносили. Влітку позаминулого року "Київметробуд" подав позов до "Київського метрополітену" про внесення змін до договору про будівництво метро - введення об'єкта до 12 травня 2023 року, при терміні дії договору до 16 червня 2023 року. У 2023 році лунали обіцянки про завершення робіт до кінця 2024 року.

24.11.23, 20:01 • [views_0]

Нагадаємо

Раніше київська влада планувала розпочати будівництво метро на Виноградар і протягом трьох років ввести в експлуатацію дві нових станції метрополітену — "Проспект Правди" і "Мостицька".

Повідомлялось, що один тунель між станціями вже збудований, при цьому у метрополітені обіцяли, що незабаром будівельники розпочинають будівництво другого.

26.12.23, 16:59 • [views_0]

Ігор Тележніков

Економіка