cherez-straik-polskykh-pereviznykiv-rukh-uskladneno-navit-u-nezablokovanykh-punktakh-propusku-demchenko

Через страйк польських перевізників рух ускладнено навіть у незаблокованих пунктах пропуску - Демченко

 • 168285 переглядiв

На території Польщі в напрямку України на трьох заблокованих напрямках вранці перебувало близько 2700 вантажівок

Через страйк польських перевізників далекобійники все частіше обирають перетинати кордон через один з незаблокованих пунктів пропуску на кордоні України. У результаті велика черга скупчилася на ПП "Шегині". Про це кореспондентці УНН розповів речник Держприкордонслужби Андрій Демченко та повідомив про ситуацію на кордоні зі Словаччиною.

Маємо чергу навпроти пункту пропуску "Шегині", це десь 1300 вантажівок станом на ранок. Цей напрямок не блокується, але звісно, що перевізники, які планують перетнути кордон, обирають і цей напрямок, зважаючи, що попередні три заблоковані

- сказав Демченко.

Деталі

Станом на ранок, за інформацією від польських прикордонників, на території Польщі в напрямку України на трьох заблокованих напрямках перебувало близько 2700 вантажівок.

На КПП "Ягодин" - 900 і навпроти "Рави-Руської" - 600. Найбільше скупчення навпроти пункту пропуску "Краківець". Там в черзі очікують 1200 транспортних засобів. При цьому, за словами Демченка, це єдиний пропускний пункт, де "більш-менш інтенсивний рух".

Демченко також зауважив, що за годину поляки пропускають по декілька вантажівок. "У різний час це може бути по різному, дві, три, п’ять, вісім. Чіткої градації немає",- каже він.

Водночас черга в близько 1300 вантажних автівок з’явилася і на пункті пропуску "Шегині", попри те, що він не блокується польськими перевізниками.

Ситуація на кордоні зі Словаччиною

Учора ввечері словацька сторона повідомляла про те, що будуть пропускати по 4 вантажних транспортних засоби зі Словаччини в України за годину. А в зворотному напрямку - одну вантажівку.

Але вже вночі українській стороні повідомили, що рух вантажівок через пункт пропуску "Вишнє-Нємецке" на кордоні тимчасово розблоковано.

"Мені складно дати оцінку, чому тимчасово. Будемо з ними перебувати на контакті, щоб розуміти, чи не обмежиться рух в найближчий час або загалом. Зараз рух іде",- зазначив Демченко.

Також речник Держприкордонслужби повідомив, що блокування одного з пунктів пропуску у Словаччині було не офіційним, бо акція не представляла асоціацію перевізників країни. "Зараз ми бачимо повідомлення, що союз перевізників Словаччини не підтверджує, що це їхні представники вчиняли дії з блокування руху",- сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Через страйк польських перевізників ледь не загинув український водій, у якого закінчувався інсулін

Ганна Оніщенко

Слайдер

    Популярні

    Новини по темі

    По Україні без світла залишаються 427 населених пунктів

     • 20090 переглядiв