cherez-protest-fermeriv-u-tsentri-kyshyneva-stavsia-transportnyi-kolaps

Через протест фермерів у центрі Кишинева стався транспортний колапс

 • 23497 переглядiв

У Кишиневі 5 грудня фермери влаштували протестний марш навколо будівлі уряду, парламенту та адміністрації президента. Вони приїхали на тракторах і створили багатокілометрові затори.

Молдавські фермери виїхали в центр Кишинева на тракторах і заблокували рух транспорту. Про це повідомляє УНН з посиланням на молдовські ЗМІ.

Деталі

Учасники акції привезли до будівлі молдавського уряду мішки з гноєм і сіном, а також ящики з виноградом. Представник фермерів Сергій Стефанко заявив, що вони планують їхати до будівлі адміністрації президента Майї Санду. Фермери зупинилися біля будівлі адміністрації президента, де на знак протесту проти байдужості керівництва країни щодо сільського господарства хотіли залишити кілька тюків, проте їм завадила поліція.

Через протест рух у центрі Кишинева було фактично заблоковано, зокрема зупинився весь громадський транспорт.

Своїм протестом фермери вимагали ввести мораторій на нарахування штрафів, примусове виконання та порушення справ про неплатоспроможність фермерських господарств, а також дозволити реструктуризацію боргів. Також фермери вимагають фінансової допомоги від Національного фонду розвитку сільського господарства та сільського середовища для компенсації збитків, отриманих у 2023 році виробниками соняшнику та кукурудзи.

Так званий "мораторій" не може бути запроваджений, а пропозиція щодо перерозподілу коштів із Національного фонду розвитку сільського господарства та сільського середовища (AIPA) на 2024 рік для компенсації виробникам кукурудзи та соняшнику - не що інше, як "дискримінація інших фермерів

- прокоментував вимоги міністр сільського господарства Володимир Боля.

Після закінчення акції протесту представники фермерів заявили, що знову вийдуть на протест у Кишиневі, оскільки перебувають на межі банкрутства, а влада не вживає заходів для їхнього захисту.

Нагадаємо

Фермери Молдови вже влаштовували протести через невдоволення ставленням уряду до агропромислового сектору. Зокрема, вони вимагали заборонити імпорт сільгосппродукції з України.

Пізніше міністр сільського господарства Молдови Володимир Боля заявив, що ні транзит української продукції через Молдову, ні її імпорт не несуть негативного впливу на внутрішній ринок країни, тому їхні обмеження і заборона недоцільні і вводитися не будуть.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Франції фермери вийшли на протести, скинувши тюки сіна та гною перед префектурами в різних містах

Анастасія Рябоконь

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Армія рф готується до нового наступу на Авдіївку - Штупун

     • 25021 переглядiв

    Кількість жертв виверження вулкану в Індонезії зросла до 22

     • 22719 переглядiв

    У США новий рекорд за кількістю масових стрілянин

     • 26217 переглядiв