ukenru
buslavets-vikonala-obitsyanku-sprostiti-mekhanizm-postachannya-gazu-dlya-spozhivachiv

Буславець виконала обіцянку спростити механізм постачання газу для споживачів

 • 11663 переглядiв

КИЇВ. 7 жовтня. УНН. В.о. міністра енергетики Ольга Буславець виконала обіцянку щодо запровадження спрощеного механізму зміни постачальника на ринку природного газу для побутового споживача. Про це свідчать дані аналітиків порталу "Слово і Діло", передає УНН.

Відповідну обіцянку Буславець дала 12 червня поточного року. Тоді вона пообіцяла запровадити спрощений механізм зміни постачальника на ринку природного газу для побутового споживача з вдосконаленням процедури та умов роботи постачальника "останньої надії".

"Уряд та НКРЕКП запровадили спрощений механізм зміни постачальника на ринку природного газу для побутового споживача з вдосконаленням процедури та умов роботи постачальника "останньої надії", тому обіцянці присвоєно статус "виконано", - йдеться у повідомленні.

Спрощення механізму зміни постачальника на ринку природного газу для побутового споживача забезпечено постановою НКРЕКП від 10 червня поточного року.

Змінити постачальника природного газу можна онлайн через заявку із пакетом документів на сайті газової компанії. Змінені правила дозволяють підписати її електронним цифровим підписом (ЕЦП), BankID чи SmartID. Не потрібно йти до діючого постачальника, розривати з ним договір та отримувати довідку про відсутність заборгованості.

У свою чергу, вдосконалення процедури та умов роботи постачальника "останньої надії" забезпечено розпорядженням КМУ від 22 липня поточного року та постановою НКРЕКП від 23 вересня 2020 року.

Нагадаємо, в.о. міністра енергетики Ольга Буславець виконала обіцянку зменшити "зелені" тарифи. Економія коштів українців складає 2 млрд грн щорічно.

Українські Національні Новини

Політика