ukenru
budivelni-roboty-bilia-budynku-pamiatky-na-volodymyrskii-u-kyievi-minkult-zvernuvsia-do-politsii

Будівельні роботи біля будинку-пам’ятки на Володимирській у Києві: Мінкульт звернувся до поліції

 • 32464 переглядiв

Міністерство культури та інформаційної політики України вимагає припинити самовільне будівництво біля пам'ятки архітектури "Прибутковий будинок Марії Станіславської" у Києві.

Міністерство культури та інформаційної політики вимагає припинити проведення будь-яких будівельних робіт на вулиці Володимирській в Києві поблизу пам’ятки архітектури місцевого значення "Будинок прибутковий Марії Станіславської". Про це повідомили МКІП, передає УНН.

Міністерство культури та інформаційної політики звернулося до поліції щодо виконання припису КМДА з вимогою припинити проведення будь-яких будівельних робіт на земельній ділянці за адресою: вул. Володимирська, 95/42 у місті Києві. Припис стосується й зони охорони пам’ятки архітектури місцевого значення "Будинок прибутковий Марії Станіславської". Будівельні роботи в історичному місці виконувались з порушенням вимог законодавства. Будівельники не мали письмового дозволу Департаменту охорони культурної спадщини виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації), а також погодженої науково-проектної документації 

- йдеться в повідомленні.

Деталі

"Будинок прибутковий Марії Станіславської" внесений до Реєстру нерухомих пам’яток як пам’ятка архітектури місцевого значення.

Це означає, що пам’ятка, її територія та зона охорони перебувають під захистом держави. Будь-які дії, зокрема і будівельні роботи повинні враховувати вимоги до збереження такої пам’ятки, що визначені Законом України "Про охорону культурної спадщини".

Раніше забудовники проігнорували заборону КМДА про припинення будівництва. В результаті будівельних робіт в безпосередній близькості до пам’ятки архітектури місцевого значення будинок на Володимирській було пошкоджено.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мінкульт створить реанімаційний пакет допомоги для пам’яток України

Ганна Оніщенко

Культура