brytanska-rozvidka--na-khersonshchyni-tryvaiut-boi-poblyzu-sela-krynky

Британська розвідка: на Херсонщині тривають бої поблизу села Кринки

 • 17570 переглядiв

Британська розвідка повідомляє про інтенсивні бої навколо села Кринки в Херсонській області, підкреслюючи його стратегічне роздратування для Росії на тлі більших боїв на фронті.

Бої на Херсонщині навколо села Кринки, неприємні для росії, хоча й мають значно менший масштаб від основних битв на фронті. Про це розповіли у Міністерстві оборони Британії, передає УНН.

Деталі 

Британські аналітики підтвердили, що на півдні України тривають бої навколо села Кринки, де українські морські піхотинці утримують плацдарм на східному березі Дніпра.

У відомстві кажуть, що наземні бої характеризуються заплутаними, безладними зіткненнями піхоти та артилерійськими перестрілками у складній лісистій місцевості.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський зробив заяву про ситуацію на лівобережжі Херсонщини: подякував воїнам за рух уперед

Під час боїв у нижній течії Дніпра Україна особливо ефективно використовує малі ударні дрони. Натомість російська авіація здійснює значну кількість вильотів на підтримку фронтових військ, переважно запускаючи боєприпаси з-поза меж досяжності української системи ППО.

Доповнення

Бої навколо Кринок мають менший масштаб, ніж деякі основні битви війни, але російські лідери будуть розцінювати їх як вкрай неприємні.

- йдеться у звіті британської розвідки.

Британські розвідники пояснили, що росія відійшла із західного берега Дніпра ще рік тому, аби, ймовірно, утримати українські війська на захід від річки. Попередньо росіяни хотіли таким чином зберегти спокій у цьому секторі та вивільнити сили в інших місцях.

Нагадаємо

Генштаб ЗСУ підтвердив операцію на лівобережжі Херсонщини: Сили оборони намагаються відтіснити ворога якомога далі від правого берега Дніпра.

Володимир Омельченко

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    ЄС надав Україні ще 1,5 млрд євро макрофіну

     • 20182 переглядiв