ukenru
boyoviki-na-donbasi-vchat-ditey-strilyati-z-okopiv-kuleba

Бойовики на Донбасі вчать дітей стріляти з окопів – Кулеба

 • 8309 переглядiв

КИЇВ. 8 травня. УНН. Бойовики на Донбасі залучають дітей і підлітків до бойових дій, зокрема вчать їх стріляти з окопів. Про це в ефірі "5 каналу" повідомив уповноважений Президента України з питань прав дітей Микола Кулеба, передає УНН.

"Але також ми не можемо сказати, що в нас не використовують дітей у військовому конфлікті. Ми фіксували це на окупованих територіях, і були відеодокази цього. Залучають, особливо підлітків у віці 15+ до збройних формувань, до виконання певної роботи, починаючи від окопів і до того, щоби просто в тих окопах вже сидіти і стріляти, тому ситуація досить небезпечна", - повідомив Кулеба.

Також він відзначив, що Україна інформує про такі випадки міжнародних партнерів, що впливає на те, що ці випадки мінімізуються.

"Ми не говоримо, що це масові події, але якщо трапляються такі випадки, то це порушення прав дітей. Ми маємо про це сигналізувати миттєво. І в тому числі ми інформуємо наших міжнародних партнерів про порушення прав дітей… Це призводило до того, що ці наслідки мінімізувалися", – відзначив він.

Нагадаємо, раніше Кулеба повідомляв, що за останні три місяці 67% дітей в Україні зіштовхнулись з булінгом в школі.

Українські Національні Новини

Суспільство