ukenru
boyovika-lnr-zasudili-do-11-rokiv-za-gratami

Бойовика "ЛНР" засудили до 11 років за ґратами

 • 10675 переглядiв

КИЇВ. 26 вересня. УНН. Суд заочно засудив до 11 років позбавлення волі чоловіка за участь у діяльності "ЛНР" та вбивство людини. Про це повідомила прес-служба прокуратури Луганської області, передає УНН.

"У порядку спеціального судового провадження Лисичанською місцевою прокуратурою підтримано публічне обвинувачення у кримінальному провадженні стосовно мешканця Луганщини, якого засуджено за участь у діяльності непередбачених законом збройних формувань (ч. 2 ст. 260 КК України) та умисне вбивство (ч. 1 ст. 115 КК України)", – йдеться в повідомленні.

Як встановило слідство, в травні 2014 року чоловік вступив до батальйону територіальної оборони "Призрак" самопроголошеної "ЛНР". Підрозділи батальйону на той час базувалися на території Лисичанська. Чоловік брав активну участь в його діяльності.

А в червні 2016 року під час патрулювання міста Новодружеська у складі незаконного збройного формування останній, застосувавши автоматичну вогнепальну зброю, скоїв умисне вбивство місцевого жителя.

"На даний час з метою ухилення від кримінальної відповідальності бойовик продовжує переховуватись від органів слідства та суду. На підставі зібраних в ході досудового розслідування доказів вини особи, за результатами судового розгляду Лисичанський міський суд визнав винним бойовика у скоєнні злочинів та заочно засудив до 11 років позбавлення волі", – зазначили у прокуратурі.

Нагадаємо, суд заочно до восьми років позбавив волі жінку, яка брала участь у бойових діях на Донбасі на стороні бойовиків "ДНР".

Українські Національні Новини

Кримінал та НП