ukenru
bliskuchiy-vistup-reznikova-sponukav-putina-zatknuti-rota-rosiyskim-ura-patriotam-alfred-kokh

Блискучий виступ Резнікова спонукав путіна заткнути рота російським "ура-патріотам" - Альфред Кох

 • 579283 переглядiв

КИЇВ. 15 жовтня. УНН. Нещодавній блискучий виступ міністра оборони України Олексія Резнікова, який напряму звернувся до російських генералів і повідомив їм, що їх готують на роль стрілочників – підштовхнув російського диктатора володимира путіна закрити рота своїм критикам і “ура-патріотам” за оцінку тактики “другої армії світу”. Таку думку висловив на своїй сторінці Facebook російський політик Альфред Кох, передає УНН.

Деталі

Згідно з хронікою поточної війни, російські солдати не витримують контрнаступ української армії, і невдовзі покинуть Херсон. Такий інсайд видала газета “Financial Times”.

Як зазначає Кох, цей черговий “акт доброї волі” виглядає цілком розумно. Оскільки внаслідок того, що майже всі переправи через Дніпро або зруйновані, або опинилися під вогневим контролем ЗСУ – перспективи правобережного угруповання росіян стали дуже похмурими. Наступу на Одесу, Миколаїв і Кривий Ріг з цього плацдарму розгорнути не вдасться, а просто так там стояти і зазнавати втрат - безглуздо з військової точки зору і є очевидним розпорошенням і так невеликих сил.

Однак з політичної точки зору це буде чергова путінська катастрофа і удар по його образу “крутого хлопця”, який ніколи не відступає. Тому путін став на бік генералів і закрив рот найбільш “завзятим російським військовим блогерам”які нещадно критикували російських полководців за бездарність і відступ під Харковом і Херсоном, вказав він.

путін, на думку Коха, ймовірно, очікував, що після провалів на Херсонському та Луганському напрямках приводів для критики буде більше – і вирішив завчасно нейтралізувати найбільш популярних блогерів “ура-патріотичного спрямування”. Йдеться про розслідування на предмет “фейків про армію” щодо Ігоря Гіркіна, Юрія Подоляка, Семена Пегова, Владлена Татарського та інших.

Диктатор і його генерали вирішили заткнути рота своїм критикам не тільки з ліберального табору, а й з табору “війни до переможного кінця”, каже він.

Цитата

“Мій прогноз полягає в тому, що Головний Стерх вирішив перетворитися на голуба миру і боїться нападок з боку обдурених ним непримиренних прихильників жорсткої лінії. Оскільки ці радикали здатні збаламутити найвідчайдушніших вояк на кшталт Кадирова і Пригожина, а це загрожує непередбачуваними наслідками.

Давши для вигляду покритикувати Генштаб і генералів, путін все ж зрозумів, що конфліктувати з армією собі дорожче, і вирішив, що в суперечці між генералами і радикалами краще стати на бік генералів. Можливо, до цього його підштовхнув блискучий виступ українського міністра оборони Резнікова, який безпосередньо звернувся до російських офіцерів і генералів і повідомив їм, що їх готують на роль стрілочників”, – вважає критик.

Таким чином, за його словами, позірне затишшя на фронті не відображає тієї внутрішньої боротьби, яка відбувається в оточенні путіна, який відчайдушно шукає миру. Це означає, що на використання ядерної зброї він не наважиться, а мобілізація виявилася малоефективною, і він не чекає від неї жодної якісної зміни ситуації на фронті, додав експерт.

“Схоже, що ще цього року росіяни залишать правий берег Дніпра і ЗСУ візьме Сватове. І це радикально змінить хід війни. За цих умов можливий мир уже навіть у путінських планах не буде таким “почесним”, як йому б хотілося. Максимум, на що він може розраховувати, це на перемир'я по лінії розмежування станом на 23 лютого. І то не факт”, – зазначив Кох.

Додамо

За даними Інституту вивчення війни, в росії почали критикувати військове командування через загибель в Україні перших мобілізованих.

Українські Національні Новини

Війна