blinken-zapevnyv-filippiny-u-neporushnosti-oboronnykh-zoboviazan-ssha

Блінкен запевнив Філіппіни у непорушності оборонних зобов'язань США

 • 23049 переглядiв

Блінкен запевнив Філіппіни у подальшій "залізній" підтримці США і виконанні оборонних зобов'язань на тлі напруженості у відносинах з Китаєм у спірному Південно-Китайському морі.

Державний секретар США Ентоні Блінкен запевнив Філіппіни у подальшій "залізній" підтримці з боку США на тлі зростання напруженості у відносинах з Китаєм у спірному Південно-Китайському морі. Про це УНН пише з посиланням на dpa.

Деталі

Під час візити на Філіппіни, Блінкен заявив, що спірне море є важливим водним шляхом не лише для Філіппін, але й для регіону, Сполучених Штатів і всього світу.

Ці водні шляхи мають вирішальне значення для Філіппін, для їхньої безпеки, для їхньої економіки. Вони також мають вирішальне значення для інтересів регіону, Сполучених Штатів і всього світу. Ось чому ми підтримуємо Філіппіни і дотримуємося наших залізних оборонних зобов'язань, в тому числі за договором про взаємну оборону

- сказав він на прес-конференції.

Він говорив про оборонний пакт 1951 року, який передбачає взаємну військову допомогу обом країнам у разі зовнішнього нападу.

Філіппіни закликали сусідів разом вирішувати територіальні суперечки з Китаєм у Південно-Китайському морі04.03.24, 12:05

Міністерство закордонних справ Китаю розкритикувало заяви Блінкена. Оскільки США не є стороною в питаннях Південно-Китайського моря, то не мають права втручатися, заявив у Пекіні речник відомства Лінь Цзянь.

Нагадаємо

Минулого року Маніла і Вашингтон підписали розширену оборонну угоду і визначили чотири нові місця для розміщення американських військових баз в регіоні. Філіппіни є найстарішим договірним партнером Вашингтона в регіоні.

Філіппіни стикаються зі зростаючою агресією з боку Китаю в спірному Південно-Китайському морі, де китайські судна нещодавно заблокували філіппінські човни, які везли припаси для військ, дислокованих на затонулому військовому кораблі.

Напередодні візиту Блінкена до Маніли Вашингтон оголосив про проведення 11 квітня саміту лідерів США, Філіппін і Японії для обговорення різних питань, включаючи мир і безпеку в Індо-Тихоокеанському регіоні.

Сполучені Штати і Філіппіни провели бойові навчання: вони не впливають на зосередженість США щодо подій в Україні та Газі09.02.24, 19:58

Анастасія Рябоконь

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Кулеба: шокує, що рішення про допомогу від США ще не ухвалене

     • 24795 переглядiв

    В Україні масштабна повітряна тривога через зліт ворожого МіГ

     • 63910 переглядiв

    На Харківщині трактор підірвався на міні - ОВА

     • 24494 переглядiв