birzha-blahodiinosti-dobrodii-pidtrymala-sotsialnyi-proiekt-for-kids-ua-z-reabilitatsii-ditei-shcho-postrazhdaly-vid-viiny

Біржа Благодійності "ДоброДій" підтримала соціальний проєкт For Kids UA з реабілітації дітей, що постраждали від війни

 • 24288 переглядiв

Біржа Благодійності «ДоброДій» підтримала соціальний проєкт For Kids UA з реабілітації дітей, що постраждали від війни

Біржа Благодійності "ДоброДій", заснована Оленою та Юлією Сосєдками, підтримала соціальний проєкт For Kids UA та відправила 2 підопічні родини до Арт-реабілітаційного табору "Теплі долоні", пише УНН.

З 9 по 19 грудня на території інтеграційного центру у Волинській області проходить Арт-реабілітаційний табір "Теплі долоні" в межах соціального проєкту For Kids UA.

"Теплі долоні" - це виїзний 10-денний інтенсив арт-терапевтичних занять для постраждалих від війни дітей на базі "Інтеграційного центру Замлиння" (Волинської обл.). Табір проходить в супроводі психологів, арт-терапевтів, художників, іконописця, гончара, дизайнера, флориста, бізнес-тренера, духівника та волонтерів.

Біржа Благодійності "ДоброДій" профінансувала закупівлю матеріалів для проведення занять з арт-терапії. Окрім того, у таборі беруть участь одразу дві підопічні родини Біржі. Для них участь безкоштовна.

Родина Гриценків зі Слов’янська.

Сім’я Кирила Гриценка, рятуючись від війни, виїхала зі Слов’янська до Дніпра. Минулого року Біржа Благодійності "ДоброДій" організувала благодійний збір для Кирила, який потребував слухопротезування. Завдяки цьому хлопець зміг продовжити заняття улюбленими спортивними танцями.

"Дякую, що запропонували взяти участь. Цього дійсно потребують діти і дорослі. Маса приємних вражень. Місце, де можна віднайти себе, зібрати по крупинках душу. Майстер-класи для дітей, навколо ліс, свіже повітря, подалі від гучного міста. А головне - немає тривог (сирен). Дуже смачна їжа. Прекрасні тренери", - каже мати хлопця Ольга Гриценко про перебування у таборі "Теплі долоні".

Родина Вегеря з Гірника.

Кирил Вегеря разом з родиною жив у місті Гірник на Донеччині. Там він відвідував футбольну секцію. Та війна змусила родину покинути місто.

Кирило продовжує займатися спортом, полюбляє історичні фільми та мріє вивчити англійську, і це не дивлячись на проблеми зі слухом. Біржа Благодійності "ДоброДій" посприяла, аби мрії хлопчика здійснювалися – завдяки благодійному збору він отримав надпотужний слуховий апарат і може вести повноцінне життя.

"Я та син дуже раді бути на відпочинку у таборі. Атмосфера позитивна, добра та весела. Цікаве спілкування, нові емоції та знайомства. Будемо дуже раді ще побувати в таборі. Тут супер!!!" - каже мати хлопця Тетяна Вегеря про перебування у таборі на арт-терапії.

Організатор реабілітаційної програми Благодійний фонд "Сучасна Україна" у співпраці з ГО "ПЯТЕРНЯ".

У програмі: тренінги для дітей та батьків з арт-терапії, іпотерапії, гримотерапії, ароматерапії, гончарства, групові ігри та дитячі розваги під керівництвом команди психологів та арт-терапевтів на чолі з художницею і арт-терепавтом Тетяною Мялковською.

За підсумками інтенсиву буде зроблена діагностика психологічного стану дітей та надані рекомендації батькам щодо методик та інструментів для подальшого психологічного відновлення.

Лілія Подоляк

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    У Кременчуці вандали перевернули Ханукію

     • 26951 переглядiв