ukenru
biloruski-prikordonniki-pidtverdili-scho-kolesnikovu-zatrimano-na-kordoni-z-ukrayinoyu

Білоруські прикордонники підтвердили, що Колесникову затримано на кордоні з Україною

 • 15514 переглядiв

КИЇВ. 8 вересня. УНН. Білоруська опозиціонерка, член Координаційної ради опозиції Марія Колесникова затримана на білорусько-українському кордоні, ще два члени КС Антон Родненков і Іван Кравцов перебувають на території України. Про це з посиланням на офіційного представника Держприкордонкомітету Білорусі Антона Бичковського повідомляє TUT.BY, передає УНН.

"Всі три людини - Колесникова, Родненков і Кравцов в установленому порядку проходили прикордонний контроль сьогодні на початку п'ятої ранку. У нас там особливості проходження держкордону: між пунктами пропуску, нашим і суміжним, взагалі 13 кілометрів, а від нашого пункту пропуску до державного кордону (України - ред.) цілих 6 кілометрів, в тому числі там ще є населений пункт Олександрівка. У зв'язку з цим у нас в зазначеному районі між самим пунктом пропуску, де відбувається оформлення, і лінією держкордону, виставлені додаткові прикордонні наряди", - вказав співрозмовник видання.

З його слів, після оформлення транспортний засіб - BMW - Родненкова, Колесникової і Кравцова рухався в напрямку держкордону від пункту пропуску.

"Побачивши військовослужбовця органів прикордонної служби, авто різко прискорилося, створило загрозу життю військовослужбовця. І транспортний засіб покинув територію Білорусі. При цьому Колесникова опинилася поза транспортним засобом, мабуть, її з транспортного засобу випхали, щонйменше, так це зараз виглядає, наскільки можу судити я. Колесникову було затримано, Родненков і Кравцов опинилися на території України. Наразі ведеться розгляд", - додав представник білоруських прикордонників.

На запитання, де наразі перебуває Колесникова, він уточнив: "Затримана". На уточнення, чи затримана вона прикордонниками, він відповів: "Наскільки я розумію, так. Це поки все, що я можу вам сказати".

Як повідомлялося, білоруську опозиціонерку Колесникову затримали на кордоні з Україною.

За даними білоруських прикордонників, опозиціонери Марія Колесникова, Іван Кравцов та Антон Родненков, яких напередодні затримали силовики, нібито перетнули кордон Білорусі з Україною.

Вранці 7 вересня в центрі Мінська невідомими було викрадено Марію Колесникову. На зв’язок також весь день не виходили Іван Кравцов та Антон Родненков.

Увечері того ж дня в МЗС Німеччини виступили із заявою, в якому вимагають від Мінська уточнити місцезнаходження Колесникової. Зокрема, із закликом негайного звільнити політв’язнів до влади Білорусі звернулися в ЄС. 

Українські Національні Новини

Новини Світу