ukenru
bild-udar-zsu-po-sevastopoliu-v-nich-na-24-bereznia-naibilshyi-vid-pochatku-viiny

BILD: Удар ЗСУ по Севастополю в ніч на 24 березня - найбільший від початку війни

 • 23836 переглядiв

Удар ЗСУ по Севастополю в окупованому Криму в ніч на 24 березня став найбільшим від початку війни, перевершивши вересневу операцію, коли ЗСУ завдали удару по штабу чорноморського флоту, згідно з аналізом відкритих даних, проведеним експертом BILD Юліаном Рьопке.

Удар ЗСУ по Севастополю в тимчасово окупованому Криму в ніч на 24 березня став найбільшим від початку війни. Про це пише BILD, передає УНН.

Деталі

Експерт BILD Юліан Рьопке, спираючись на аналіз відкритих даних, стверджує, що це була найбільша атака по Севастополю з початку війни. Вона також перевершила вересневу операцію, коли ЗСУ вдарили по штабу чорноморського флоту.

За даними Рьопке, удар у ніч на неділю завдали щонайменше п'ятьма західними крилатими ракетами Storm Shadow і Scalp. Щонайменше дві з них влучили у величезні супутникові антени, радіолокаційні системи та адміністративні будівлі.

Згідно з аналізом експерта BILD, ймовірно лише одна ракета була перехоплена.

Експерт так само наовдить інфографіку зі знищеними (червоні) і пошкодженими (жовті) кораблями чорноморського флоту рф.

Рьопке також цитує американського військового експерта Тайлера Роговея. З посиланням на супутникові знімки той пише, що, найімовірніше, "Ямал" і "Азов" не зазнали серйозних пошкоджень.

Силы обороны сбили более 2 тысяч крылатых и баллистических ракет с начала полномасштабной войны рф - Минобороны25.03.2024, 17:03 • [views_0]

Нагадаємо

У  ніч на 24 березня українські війська успішно вразили великі російські десантні кораблі "Ямал" і "Азов", вузол зв'язку і кілька об'єктів інфраструктури чорноморського флоту рф у тимчасово окупованому Севастополі, а також нафтобазу в окупованому Криму.

Командувач Повітряних Сил України подякував льотчикам і морякам за успішну бойову роботу.

Тетяна Салганік

Війна