beb-viluchilo-elektronni-sigareti-ta-tyutyun-na-4-mln-grn

БЕБ вилучило електронні сигарети та тютюн на 4 млн грн

 • 350400 переглядiв

КИЇВ. 3 серпня. УНН. Детективи Бюро економічної безпеки України викрили групу людей в Одесі, які розповсюджували контрафактні підакцизні товари, зокрема, тютюн та електронні сигарети. Про це повідомляє УНН з посиланням на БЕБ.

Деталі

Зазначається, що затримані протягом тривалого часу купували та перепродавали електронні сигарети з марками акцизного податку, які мають ознаки підробки, та тютюн для кальянів. Реалізація контрафактного товару здійснювалася на території України, у тому числі через Інтернет. Така незаконна діяльність призвела до несплати акцизного податку в особливо великих розмірах, зазначили в БЕБ.

Детективи БЕБ провели обшуки в складських та торгових приміщеннях, де виявили та вилучили понад 2500 електронних сигарет, майже 4600 штук тютюну для кальяну, рідини для наповнення електронних сигарет. Загалом вилучили товарів на орієнтовно 4 млн грн.

Наразі слідство встановлює повне коло осіб причетних до схеми.

Відкрите кримінальне проваджені за ознаками кримінальних правопорушень передбачених ч. 3 ст. 212 КК України (ухилення від сплати податків, зборів (обов'язкових платежів)) та ч. 1 ст. 204 КК України (незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів)

Додамо

Детективи БЕБ, за першу половину 2023 року, з незаконного обігу вилучили 1,7 млн пачок цигарок, 321 тис. електронних сигарет та 6 промислових виробничих ліній. Загальна орієнтовна вартість вилучених товарів та обладнання понад 750 млн грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У 4 регіонах України ліквідували мережу "чорних обмінників", які дозволяли анонімний обіг грошей з рф

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    БЕБ вилучило електронні сигарети та тютюн на 4 млн грн

     • 350400 переглядiв

    ВАКС розпочав розгляд по суті у справі Насірова

     • 252695 переглядiв