ukenru
bankir-fursa-rozpoviv-yak-khodiv-suditisya-z-surkisami

Банкір Фурса розповів, як ходив "судитися" з Суркісами

 • 17647 переглядiв

КИЇВ. 15 вересня. УНН. Адвокати братів Суркісів подали до суду за поширення інформації про розслідування американського агентства Kroll, яке напередодні опублікувало видання Chicago Morning Star. У своїй заяві про позов юристи братів згадали і українського банкіра Сергія Фурсу. У своєму блозі він розповів, як пройшло перше засідання суду за даним позовом, передає УНН.

Справу розглядає Печерський районний суд. Засідання тривало 20 хвилин, і Суркіси на нього не з'явилися, зазначив Фурса, оскільки прийшов їх адвокат.

"Не царська це справа", - іронізує банкір.

"...і заявив судді, що раз немає представників "Прямого" телеканалу, що є співвідповідачем, то засідати нам немає чого. А "Прямого" не було. Може вони навіть і не знали про суд. Тому як повістка вашому покірному слузі прийшла тільки у четвер після обіду. А прийшла їм і дійшла - це є таємниця, покрита мороком. Може вони просто забили. Чому б не зробити це, якщо можуть. Загалом, вони не прийшли. А без них не можна. Або ж не так цікаво. Зрештою, ми зібралися саме у Печерському суді через них", - написав Фурса.

У підсумку, слухання справи перенесли на 15 жовтня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Не було доведено, що гроші офшорів Суркісів дійсно належать позивачам - Мін'юст.

Фурса нагадав, що приводом для звернення Суркісів до суду стало розслідування американського агентства Kroll, про яке відомо громадськості, і яке у ЗМІ коментував банкір.

"Обговорював публікацію (злив) звіту Kroll, де чорним по білому писали, як гроші з кредиту ПриватБанку перетворювалися у депозит Суркісів у самому ПриватБанку. Про що встигли написати всі в Україні. Що робить їх (Суркісів - ред.) позов божевільним і безперспективним. Тим більше, що мова йде про дуже суспільно важливу ​​інформацію. Все-таки громадськість витратила 5,5 млрд доларів, рятуючи ПриватБанк", - нагадав банкір.

Як повідомляв УНН, у Верховній Раді хочуть розібратися із походженням коштів на офшорах Суркіса. Для цього вирішують питання про створення ТСК.

Приводом для цього став той самий звіт Kroll, який поставив під сумнів легальність походження коштів на рахунках офшорних компаній (Sofinam Investments, Lumil Investments, Berlini Commercial, Camerin Investments, Sunnex Investments, Tamplemon Investments - ред.) сім'ї Суркісів.

Так, у звіті Kroll йдеться про виведення з ПриватБанку за участю цих офшорів 150 млн грн. І ще вказується, що відбувалося це за схемою послідовних кредитів, а потім депозитів, відсоткові ставки на які становили неіснуючі в жодному з банків - у п'ять разів завищені - відсотки.

Зазначений аудит американської компанії, як пояснили у НБУ, охопив 10 років діяльності ПриватБанку.

Українські Національні Новини

Політика