ukenru
badoriy-i-tsilespryamovaniy-geraschenko-zustrivsya-z-markivim

"Бадьорий і цілеспрямований": Геращенко зустрівся з Марківим

 • 10168 переглядiв

КИЇВ. 29 жовтня. УНН. Заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко сьогодні зустрівся з українським нацгвардійцем Віталієм Марківим, засудженим в Італії до 24 років ув'язнення, а також опублікував повний текст вироку Марківу в українському перекладі. Про це повідомляє УНН із посиланням на Facebook-сторінку Геращенка.

"Сьогодні, за дорученням Міністра МВС, зустрівся з українським в’язнем сумління - Віталієм Марківим. Тим самим нацгвардійцем, якому несправедливо, під тиском пропагандистської істерії суд міста Павії дав 24 роки позбавлення волі", - написав Геращенко.

За його словами, не дивлячись на 2 роки і 4 місяці, проведених в неволі, Віталій Марків бадьорий і цілеспрямований.

"Він підтримує своє тіло і дух постійними тренуваннями. Читає багато книжок.

Більш за все йому прикро навіть не за те що він свої молоді роки проводить за ґратами, а те, що італійський суд фактично звинуватив Український народ в тому, що він захищав свою державу від підступного нападу", - зазначив заступник міністра.

Він зазначив, що Віталій передав "слова найщирішої подяки своїм побратимам - бійцям добровольчого батальйону НГУ імені Генерала Кульчицького, а також його добровільним захисникам - волонтерам в Україні, Італії та по всьому світу".

"Він, як і ми всі, вважає цей судовий процес не юридичним актом, а суто політичною, піарно-пропагандистською розправою над українським солдатом", - зазначив Геращенко.

Ще одною гарною новиною для Віталія, як зазначив заступник міністра, стало те, що до команди захисту приєднався український адвокат Олександр Чебаненко.

"Апеляція на абсурдний, неправосудний і не маючий нічого спільного з реальністю вирок буде подана вчасно. Слухати справу буде апеляційний суд присяжних міста Мілана", - додав Геращенко.

Він також опублікував посилання, за яким можна завантажити текст вироку Марківу, перекладений українською мовою. Ознайомитися з текстом можна нижче.

Нагадаємо, уже декілька років нацгвардієць Віталій Марків з подвійним громадянством України та Італії перебуває під вартою у в’язниці в Італії. 30 червня 2017 року італійські правоохоронці заарештували його в аеропорту Болоньї, коли він з дружиною приїхав у відпустку до своєї матері — вона живе в області Марке.

Україна заперечує причетність бійця Національної гвардії до смерті італійського репортера Андреа Роккеллі та його російського перекладача Андрія Миронова, які загинули 24 травня 2014 року поблизу Слов’янська, окупованого тоді проросійськими силами.

У липні 2019 року італійський суд засудив нацгвардійця Віталія Марківа до 24 років ув'язнення.

У жовтні суд присяжних в італійському місті Павія опублікував мотиваційну частину вироку нацгвардійцю Віталію Марківу, який був засуджений до 24 років ув’язнення.

Рішення італійського суду у справі Віталія Марківа from UNNews

Українські Національні Новини

Кримінал та НП