ukenru
avto-kvartiri-ta-budinki-sud-areshtuvav-mayno-eksnardepa-gorbatova

Авто, квартири та будинки: суд арештував майно екснардепа Горбатова

 • 111529 переглядiв

КИЇВ. 12 вересня. УНН. Суд арештував активи колишнього народного депутата України Валерія Горбатова, якого підозрюють у фінансуванні терористичної організації "днр" та крадіжці понад 6 тисяч унікальних артефактів з АР Крим. Зокрема, арештовано три квартири, вісім адміністративних будівель, 15 об’єктів нежитлового фонду та 42 транспортних засоби. Про це повідомляє пресслужба ДБР, передає УНН.

Цитата

«Суд арештував активи колишнього народного депутата України Валерія Горбатова, який на початку двохтисячних років очолював Раду Міністрів АР Крим. Він продовжував здійснювати бізнес-діяльність на окупованих територіях України та сплачував податки окупантам та терористичним організаціям», - йдеться в повідомленні.

Деталі

Як зазначили, також арештовано активи наближеної до нього особи, на яку він переоформив свої підприємства. Таким чином депутат намагався приховати свою незаконну діяльність від українських державних органів та продовжити господарську діяльність на території окупованої АР Крим, сплачуючи податки та збори у бюджет держави-агресора.

«Загалом арештовано 3 квартири, 8 адміністративних будівель, 2 житлових будинки, 15 об’єктів нежитлового фонду та 42 транспортних засоби (8 легкових автомобілів, 34 транспортні засоби сільськогосподарського призначення, причепи). Загальна площа арештованих об’єктів нерухомого майна складає понад 5 тис. квадратних метрів», - ідеться у повідомленні.

Триває досудове слідство за:

• ч. 4 ст. 110-2 КК України (фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни меж території або державного кордону України);

• ч. 3 ст. 436-2 КК України (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії російської федерації проти України, глорифікація її учасників).

Доповнення

Державне бюро розслідувань викрило колишнього народного депутата України Валерія Горбатова на фінансуванні терористичної організації "днр" та крадіжці понад 6 тисяч унікальних артефактів з АР Крим.

Міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський повідомляв, що колекція старожитностей, яку правоохоронці вилучили у Горбатова, виявилась найбільшою за період незалежності України. Деякі знахідки не мають аналогів в музейних колекціях України.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП